https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Prleški gibanici tudi kulinarični pohod

03.09.2019 ob 10:00  

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH bo to soboto, 7. septembra 2019, že šestič zapored organiziralo prireditev Prleška gibanica. Kot je znano, gre za turistično – gastronomsko prireditev, katere rdeča nit je prav tradicionalna sladica, prleška gibanica.


Tudi letos bo strokovna komisija ocenjevala prleške gibanice v dveh kategorijah: tržni ponudniki in ljubitelji prleške gibanice, pripravila se bo tudi atraktivna razstava prleških gibanic, ki bodo na ocenjevanju.

Kulinarični pohod bo potekal po občini Križevci. Ob 10.00 bodo pohodniki krenili na pot, zbirna točka je Vaško jedro v Križevcih. Pot jih bo vodila skozi Ključarovce in Grabe v Logarovce in Gajševce ter skozi Borece nazaj do začetne točke. Sicer pa bo na pohodu 7 postojank, kjer bodo obiskovalci lahko poskusili kar nekaj dobrot, ki jih ponuja Prlekija.

Prireditev bo obiskala tudi Vinska kraljica Slovenije 2019 Meta Frangež, najbolje ocenjeno prleško gibanico bodo razglasili okoli 17. ure.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2019 ob 12:06 južek gost

      Kak ste prleki škrt, tak so tudi vaše pogače škrt!!! Vsega zelo malo !!! Tole izgleda zelo, zelo jalovo !!!

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.09.2019 ob 22:10 skleda gost

      Ko sem na hitro prebral naslov sem mislil, da bodo hodili po gibanici.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.09.2019 ob 15:35 krog gost

      Vedite ,da je gibanica samo ena in edina in to je Prekmurska gibanica .Ni prleške in nič .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.