https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Lažen poziv za gasilce

04.09.2019 ob 11:00  

Z gasilci PGD Gornja Radgona se je neznanec grdo pošalil. V primeru, da bodo storilca izsledili, mu grozi zaporna kazen.

Radgonski gasilci so včeraj na svojem Facebook profilu delili objavo, da so prejeli lažno prijavo.

"Danes bili aktivirani na intervencijo, kjer bi naj po klicateljevih trditvah, oseba padla v "hruško" za mešanje betona. In to med obratovanjem. Izvozili smo z 3 vozili in 14 gasilci. Na poti tja ti seveda gredo različni scenariji po glavi. Tudi tisti z najhujšimi posledicami. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da je bila prijava LAŽNA!

14 gasilk in gasilcev (tudi reševalci NMP Gornja Radgona) je danes spet postavilo življenje drugega pred svojo...pomagati sočloveku. A kaj ko se to nekomur zdi "smešno"."

 

Prijavitelju po 309. člen kazenskega zakonika grozi zaporna kazen

»Kdor zlorabi znamenje za pomoč ali znamenje za nevarnost ali neutemeljeno kliče na pomoč ali lažno sporoči, da grozi nevarnost in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči, se kaznuje z zaporom do treh let.«

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2019 ob 12:54 Lendavski nadvojvoda gost

      Priporočam kazen,enoletno ročno pranje gasilskih vozil v vsem Pomurju,plačan le prevoz in malica.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.09.2019 ob 17:26 Krkr gost

        Ja malico pa prevoz njim lejko ti placas gasilcem je kdo placal prevoz pa malico pa se cas ki so ga za brez veze izgubili

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2019 ob 13:37 Pepi gost

      Tudi v Ižakovcih ( v zaselku Nemščak ) je v juliju mesecu ženska klicala gasilce zaradi vode. Ko so le ti prihiteli jim je pokazala vrt na katerem je bilo 2 cm vode zaradi nevihte. ???

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.09.2019 ob 17:58 Lendavski nadvojvoda gost

      12e4,v redi,v celem Pomurju,ko ga barabona ujamejo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.