https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na grajskem dvorišču že 10. festival prekmurske šunke in gibanice

07.09.2019 ob 13:30  

Včeraj je potekal "Gourmet over Mura", danes pa je prav tako na grajskem dvorišču Gradu Murska Sobota potekal že 10. festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice. 


Šunko in gibanico je obiskovalcem skupno ponujalo več kot 40 ponudnikov. Predstavnice Eko-socialne kmetije Korenika so obiskovalcem predstavile pripravo prekmurske gibanice, preiskusili pa so se lahko tudi v ugotavljanju teže prekmurske šunke. Poleg šunke in gibanice pa so ponudniki pripravljali tudi bograč, langaš in dődole, manjkala pa niso niti kakovostna lokalna vina.

Poleg prekmurske hrane pa so z domačo glasbo in plesi za veselo vzdušje poskrbeli folkloristi in skupina skupina KAT & The DEDO’s (Dejan Berden – klavir, Jože Glažar – kitara, Katarina Šebök – vokal).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.