https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Severno Makedonijo tudi policist iz Pomurja

12.09.2019 ob 12:20  

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila že 39. skupino policistov. Med 11. septembrom in 11. oktobrom 2019 bo šest slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti Sandi Krušnik iz Policijske postaje Brežice (Policijska uprava Novo mesto), Naško Gačevski iz Policijske postaje Lendava (Policijska uprava Murska Sobota), Andrej Kovač iz Postaje prometne policije Maribor (Policijska uprava Maribor), Milivoj Bjelajac iz Sektorja kriminalistične policije (Policijska uprava Ljubljana). Gorazd Lipovšek iz Policijske postaje Trbovlje (Policijska uprava Ljubljana) in Sanja Smiljanić iz Policijske postaje Postojna (Policijska uprava Koper).

Pred odhodom v Makedonijo jih je sprejel namestnik generalne direktorice policije Tomaž Pečjak, ki je policistom zaželel uspešno, predvsem pa varno delo. Delovnemu srečanju je prisostvoval še Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije.

Foto: policija.si

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven območja mejnega prehoda Bogorodica (zelena meja). Po potrebi bodo pomagali makedonskim policistom tudi v začasnem prehodnem centru Gevgelija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2019 ob 19:45 gost

      Neverjetno, doma oa menda pomankanje, da na skrge dihajo...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2019 ob 8:02 Klüc gost

      Ta iz Soboške uprave. Neje tou tisti Bosanski policaj, ka je lejta nazaj nekaj sral po Hotizi. Skuper s tisto bivšo Hanžekovičevo mesarko.. zaj policajko. Tou še nej v penziji. Jezuš. Ti je še iz FLRJ.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.09.2019 ob 20:20 Miličnik gost

      Še doma ne morejo reda napraviti, kaj šele v Makedoniji. Potem so pa užaljeni, ker imajo Avstrijci mejne kontrole.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.09.2019 ob 20:21 gost

      Vsi, razen enega modrijaša v plavem😩

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.