https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Turnišče s podjetjem Terramar podpisala pogodbo za nakup

11.09.2019 ob 11:45  

Pred časom smo poročali, da je Občina Turnišče 5. julija letos objavila javni razpis za zbiranje ponudb za prodajo nezazidanih stavbnih zemljišč v gospodarski coni v velikosti nekje 3,4 hektarja, tokrat pa so sporočili, da so s kupcem že podpisali pogodbo.

Sam razpis je trajal do 26. julija, v tem času pa je prispela le ena ponudba, in sicer se je prijavilo podjetje Terramar d.o.o., ki je registrirano v Republiki Sloveniji. Ponudba zaobjema celotno površino zemljišč v gospodarski coni, ki se nahaja med vasmi Turnišče in Nedelica, v vrednosti slabih 169.000 evrov.

Občina Turnišče in podjetje Terramar podpisali pogodbo

Tokrat pa so z Občine Turnišče sporočili, da sta Občina Turnišče in družba Terramar d.o.o. dne 10. septembra 2019 podpisala kupoprodajno pogodbo za nakup nepremičnin v Gospodarski coni Turnišče na podlagi izvedenega javnega poziva.

V Gospodarski coni v Turnišču bodo tako v prihodnje izdelovali avtomobile. V prvem letu po vzpostavitvi naj bi to prineslo 70 novih zaposlitev, v naslednjih letih pa še skupno do 400 delovnih mest. Direktorica podjetja, ki se nahaja v Kamniku je Darja Mravljak, prokurist podjetja pa Egipčan Bahet Kourajši. Skupna investicija pa naj bi znašala približno 14 milijonov evrov.

V Turnišču bodo izdelovali električne avtomobile

V pogodbo so vključili tudi dva varovalna ukrepa oziroma dva pogoja in sicer: »Kupec mora v roku enega leta po spremembi občinskega podrobnega prostorskega načrta mora vložiti vlogo za gradbeno dovoljenje in po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja mora v roku enega leta pričeti z gradnjo.«

Podjetje Terramar, naj bi se do sedaj ukvarjalo le s posredništvom, v Turnišču pa nameravajo vzpostaviti proizvodnjo električnih avtomobilov, vendar brez lakirnice. Kot je pojasnil župan Borut Horvat so že v Občinski podrobni prostorski načrt vključene okoljske zahteve, ki pravijo, da dejavnost, ki se bo na omenjenem zemljišču izvajala ne sme vplivati na okolje. Menijo namreč, da bi imela lakirnica zaradi raznoraznih kemikalij, ki se ob lakiranju uporabljajo, velik vpliv na okolje.
Zemljišča, ki jih je kupilo podjetje Terramar d.o.o. ležijo na levi strani ceste iz Turnišča proti Nedelici na območju med dvema občinskima cestama. Zaobjema pa območje od T križišča in do približno polovice območja od križišča do pokopališča.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2019 ob 11:57 gost

      To pravljico ste že večkrat objavili. Zakaj jo še danes ponavljate? Nimate nobene druge novice? Poglejte malo proti Ljutomeru, Lendavi, če se že v Soboti nič ne dogaja.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2019 ob 12:36 gomilica gost

      Bahet Kourajši alo ? Te videli ,ko bo denar odišo tak bo zmankalo tudi tega Baheta

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.09.2019 ob 13:41 turnišče gost

      Terramar zaposluje 2 osebi in se ukvarja z trgovinsko dejavnostjo sedaj pa bodo izdelovali amtomobile . Bože moj kaj se dela

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.09.2019 ob 14:23 DF gost

      Če ima podjetje 1 milijon prihodkov. KAKO LAHKO FINANCIRAJO INVESTICIJO IZ 14 MILIJONOV? KJE JE TU LOGIKA.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.09.2019 ob 14:59 gost

      Ne vem kak za 14 miljonov € tovarno gor postaviti . Te potencialne investitorje in tega Baheta Kourašja bo v kratkem intepol iskal .V Moravskih toplicah je tudi v hotelu užival nekšni šejk in se predstavljal za premožneša in investitorja ni pa imel prebite pare . V hotelu so mu vsi verjeli in ga gostili na puno deset dnij te pa se zgubil za vedno

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.09.2019 ob 15:59 paradajzek gost

      Hallo junak, a misliš, da sta Šumak in Žigo imela milijone v žepih, ko sta se podala v paradajze v Renkovcih?

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.09.2019 ob 16:28 njive gost

        paradajzek ......... Njima je Židan pomogel in ne povratna sredstva verjetno si pozabo .Tudi na delavcih dobro služita

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.09.2019 ob 16:50 paradajzek gost

      Ja no, zakaj bi naj tu bilo kaj drugače...tudi oni si potemtakem zaslužijo nepovratna sredstva...rajši tu, kot pa da poniknejo v Ljubljani v Jankovičevih 29 milijonih !

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.09.2019 ob 17:22 Lendavski nadvojvoda gost

      Proščenje, pa Marija pod logom,to ni pomagalo k zdravi varaški pameti.Stil pa ima oni "poslovnež"na sliki,roke v žepu,ta je pravi,drži drobiž za kupnino.😀😎

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.09.2019 ob 19:11 Mjauuuu gost

      Tou je vele direktor Občine 🕵

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.09.2019 ob 19:50 Janbor gost

      Lepo bi blo, da se postavi hala, da se gradi itd...ampak roko na srce, prek cerkve niste bili sposobni parkinga naredit. Bog ne daj, da se taka investicija vrže v vaš varaš.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.09.2019 ob 20:22 ........ gost

      Ko se bodo v Turnišču izdelovali električni avtomobili, bo cerkev "stala s törnjon naopako". To pa bo na dan svetega Nikolovoga. Takrat bo že v Turnišču 165 župan, ki se še danes polni v semenčicah.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.09.2019 ob 12:17 renkovci gost

      Ka bodo v Turnišču tudi delali upkače ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.