https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

12.09.2019 ob 14:00  

Tudi ta konec tedna vam ponuja številne dogodke, tako zabavne, kot športne. Za vas smo jih nekaj zbrali, zato preverite, kam se lahko odpravite.


Pozdrav jeseni Černelavci 2019

KTD Černelavci ta konec tedna pripravlja prireditev Pozdrav jeseni, ki se bo začela v petek 13. septembra ob 18. uri z kulturno prireditvijo ljudskih plesov in glasbe. Dogajanje se bo nadaljevalo v soboto ob 14. uri, ko se bo začelo kuhanje jedi na žlico, ob 16. uri bo prihod starodobnikov, ob 17. uri bodo nastopile mažoretke Bakovci, zvečer ob 19. uri pa se bo začela zabava s skupino Prestiž. V nedeljo bodo na svoj račun prišli še najmlajši. Ob 15. uri si bodo lahko ogledali cirkuško predstavo za otroke z ognjenim šovom - Abrakadabra, jedli slastne palačinke in jahali konja.

63. državno tekmovanje oračev Slovenije

Ob deseti obletnici svetovnega prvenstva v oranju v Tešanovcih, bo ta konec tedna v Mlajtincih potekalo 63. državno tekmovanje oračev Slovenije in 25. državno tekmovanje dijakov biotehniških šol v oranju. Dogajanje se bo začelo v petek, 13. septembra z odprtjem ob 11. uri in zaključilo v soboto, 14. septembra ob 16.30 s svečano razglasitvijo rezultatov. Več o tekmovanju z bogatim spremljevalnim programom pa najdete TUKAJ.

Festival MIKK23

MIKK Murska Sobota od 13. do 16. septembra pripravlja Festival MIKK23 s katerim bo obeležil 23 let mladinske kulture v Murski Soboti. Na štiridnevnem festivalu se bodo zvrstili tuji in domači glasbeniki, odvijal se bo tudi MIKK Art Market, najmlajši pa si bodo lahko ogledali otroško predstavo Lutkovnega gledališča Pupilla. Podrobnejši program dogajanja najdete TUKAJ.

Sobotno dogajanje

Nacionalni inštitut za javno zdravje v soboto, 14. septembra, organizira kolesarski dogodek Kilometri za življenje. Pridružite se lahko različnim kolesarskim klubom, ki bodo kolesarili iz svojega kraja do zbirališča (Drevored Martina Luthra, Murska Sobota, okoli 11.00) in do skupnega cilja, ki bo ob Soboškem jezeru oziroma pred Expanom. Dogodek je bil zaradi slabega vremena prestavljen iz 7. septembra na 14. september.

V Podrašincih bo to soboto otekalo 5. tekmovanje v kuhanju bograča. Različne ekipe bodo z začetkom ob 13. uri pri Vaškem domu Pordašinci pomerile svoje znanje in spretnosti v kuhanju bograča.

V Evangeličanski cerkvi v Moravskih Toplicah bo v soboto z začetkom ob 18. uri potekal Orgelski koncert skladb velikega protestantskega skladatelja in organista Johanna Sebastiana Bacha. Koncert bo potekal v okviru obeleževanja 100. obletnice priključitve Prekmurja matični domovini.

Na Gornji Bistrici bodo v soboto, 14. septembra, obeležili 10. obletnico Tinekovega broda. Od 14.ure dalje si boste lahko ogledali predstavitev broda, Društvo godbenikov Odranci in prikaz lesnega kiparjenja. Od 16. ure dalje pa bo veselica z skupino Marki.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2019 ob 17:34 čondraš gost

      Super, Prekmurje se je s 100-to obletnico začelo narodno prebujeta. Drugi vikend zaporedoma bez hrvatskih jamrača.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.09.2019 ob 18:37 gost

        Čondraš, kje ti živiš? Meseca septembra se nehajo vsi veliki festivali, gasilske in druge veselice, žurke, ...... in normalno, da v Prekmurju ni več hrvaških pevcev in pevk. Ti ne bodo peli za par ljudi v Sparu ali Maximusu kot to dela vaša Nika Zorjan. Ti pa nekaj sanjaš o " narodnem prebujanju " Daj no, zbudi se.

        11 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2019 ob 18:01 DF gost

      ZAKAJ NISTE OMENILI NEDELJSKE TEKME V FAZANERIJI. SE ŽE OD DALEČ VIDI RAZPAD EKIPE. NITI VEČ OGLASNIH PRISPEVKOV NE PLAČUJEJO.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.09.2019 ob 18:58 gost

      Vsi k debelemu v gorice da mu sprejebemo zeno in hcerko. To bo najvecji dogodek ta vikend v Pomurju. Pride tudi Jansa on bo pa debelega filal direktno v supak. To bo veselica prava. Spilali pa bodo Vratisinski japeki sa medjimurja. Vljudno vabljeni.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.09.2019 ob 20:03 čondraš gost

      Nika Zorjane je najbolj talentirana mlada pevka na Balkanu, še na hrvatski trg se je letos prebila z neko ringa raja pesmico, čisto primerno za hrvatski trg . Prekmurje s eje spucalo za to jesen hrvatskega jamranja, nekaj malega budu še pojamrali v Rakičanu ko bo noč čarovnic te se jih pa spomeče na grmado pa fertik za letos.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.09.2019 ob 20:16 čondraš gost

      Ona je mlada? Človek saj ne veš kaj pišeš. 19 let je stara, valjda da je mlada.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.09.2019 ob 12:12 čondraš gost

      Deca so šla v vrtec, pa v šole in je hvala bogu konec s hrvaškimi pop estradniki, zdaj pridejo resni umetniki na vrsto, torej ne balkanci ( s kakšno izjemo, Massimo je eden redkih s Hrvaške ki je kvaliteten). Debeli, nekam dosti se zanimaš za Niko ? Vse veš o njej, perverz zalezovalski.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.09.2019 ob 22:15 rudi gost

      Ko jebe prestiž. Što de to sranje na sebe vlekel, pa gledal preseratoje, keri so samo za kajlice polagati dobri, pa plej vugibati

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.