https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Zmaga Hotize nad Polano

Hotiza, 16.9.2019  

V 5. krogu PNL sta se na Hotizi pomerili ekipi domače Hotize in sosedov iz Velike Polane. Tokrat so slavili domači z zadetkom Vöröša iz prvega polčasa.

Hotiza - Polana 1:0 (1:0)

1:0 - Vöröš (34.min)

 

Hotiza: Sarjaš, Horvat, Ftičar, Stojko, Magyar (od 16. Tibaut), Vöröš, Šimonka, Kovač, Goričanec, Koudila (od 67. Boroš) in Kustec (od 75. Györköš).

Polana: Prša, Klujber, Recek (od 70. P. Žugelj), Car, Lebar, Horvat (od 40. Horvat Kapun), Koznicov (od 66. Kirić), Žalik, Novak, Jakšič in A. Žugelj.

Glavni sodnik: Slavko Nemet.

 

Sosedski obračun so bolje začeli gostje, vendar je bilo do prve prave priložnosti potrebno počakati do 20. minute. Takrat je Jakšič ušel domačim branilcem, preigral že Sarjaša, a z žogo odšel preveč v levo in zgrešil vrata. Kmalu so domači zapravili še lepšo priložnost. V kazenskem prostoru je žogo napačno podal Lebar, ta je prišla do Koudile, ki se je znašel sam pred Pršo, a z bližine meril mimo vrat. Sledila sta še strela Žuglja in Novaka, kar je zdramilo domače, ki so bili še enkrat nevarni preko Koudile. V 34, minuti tekme pa nato odločilen trenutek. Strel domačih z desne strani je najprej Prša ubranil, nato pa je žoga prišla do Vöröša, ki je močno ustrelil in ukanil gostojočega vratarja.

V drugem polčasu se nato izid, klub priložnostim na eni in drugi strani ni spremenil. To je bil prvi poraz Polane v tej sezoni, ki je tako padla na drugo mesto, Hotiza je s to zmago skočila na četrto, obe moštvi pa imata enako število točk. V naslednjem kolu Polana doma pričakuje vodilno Turnišče, Hotiza pa odhaja na gostovanje k devetemu Rakičanu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija