https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti otvorili kiparsko kolonijo

18.09.2019 ob 6:05  

V ponedeljek, 16. septembra, so na Gimnaziji Murska Sobota obeležili delovanje le-te v umetniški, vidni podobi - odprli so kiparsko kolonijo, ki bo potekala cel teden.

Trije kiparji, Rudi Novak, Alojz Grabrovec in Albert Krajger, bodo v prekmurski les klesali svoje ideje in izdelali tri lesene kipe, proti koncu umetniškega ustvarjanja se jim bodo pridružili tudi zdajšnji dijaki soboške gimnazije. Tako nastale skulpture bodo simbolizirale vsa štiri področja izobraževanja na gimnaziji – naravoslovje, družboslovje, šport in kot celota bodo predstavljale umetnost. Postavili jih bodo pred šolo, kjer bodo trajno pričale, da se tukaj že stoletje »gradi misleči svet.«

S postavitvijo znaka 100 let pa so simbolično s številko naznanili jubilej. Simbolno stotico sta odkrila ravnatelj Gimnazije Murska Sobota Roman Činč in ravnatelj Srednje poklicne in tehniške šole Ludvik Sukič. "Naj bo znak viden mimoidočim, da smo ponosni na stotico mi, ki smo pomembni soustvarjalci zgodovine naše gimnazije – Gimnazije Murska Sobota!" so zapisali na gimnaziji.

Foto: GMS

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.