https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Uspešno zaključeno državno prvenstvo v padalskih skokih

Murska Sobota, 19.9.2019  

Aeroklub Murska Sobota je uspešno organiziral in zaključil Državno prvenstvo v padalskih skokih.

Pomurska regija dokazuje, da z naravnimi danostmi ter s svojo turistično in letalsko infrastrukturo omogoča letalske športne prireditve, ter letalski turizem v zadovoljstvo letalcev in tekmovalcev na teh prvenstvih. Prvenstva se je udeležilo 25 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so soboto 14. septembra in nedeljo 15. septembra, v osmih serijah iskali najboljšo ekipo v državi.

Vodja tekmovanja Robi Doler je po uspešno zaključenem prvenstvu izjavil: »Imeli srečo z vremenom in smo vse discipline lahko izpeljali regularno. Na tekmovanju se je kvalitetno skakalo in je vse skupaj potekalo varno v zadovoljstvo tekmovalcev in nas organizatorjev. V imenu organizatorja Aerokluba Murska Sobota se zahvaljujem vsem, ki so sodelovali in omogočili izvedbo prireditve, posebej pa Slovenski vojski, ki je izvajala padalske lete in ekipi, ki je na tleh skrbela za organizacijo. Ponovno pa čestitam vsem državnim prvakom za osvojen naslov.« Padalci so tekmovali v disciplini 4-way. Cilj te atraktivne discipline je da ekipa štirih padalcev v prostem padu sestavi čim več likov.

Predstavitev disciplin 4-WAY

Potekalo je državno prvenstvo v skupinskih likovnih skokih - 4way. Slednja je zelo popularna in tudi najbolj množična disciplina na tem prvenstvu. Ekipa je sestavljena iz petih članov, sestavljajo jo pa 4 tekmovalci, ki v prostem padu izvajajo skupinske like in snemalec, ki leti z njimi in jih snema. Snemalec je prav tako pomemben del ekipe, saj na podlagi njegovega posnetka sodniki pregledajo uspešnost izvedenih likov in preštejejo točke, ki jih je dosegla posamezna ekipa. Disciplina se začne s skupinskim skokom iz letala z višine 3300 m.

Rezultati disciplin 4-WAY

1.    Ekipa Sky Dragons v sestavi Kaja Hrast, Klemen Svete, Špela Selan, Sašo Tepina in Jure Cotič s 79 izvedenimi liki v osmih serijah.
2.    Ekipa Sky Junkies v sestavi Roman Pavlovič, Miha Valenčič, Tomaž Čebular, Rok Debeljak in Gregor Čolnik s 60 izvedenimi liki v osmih serijah.
3.    Ekipa Skydive Maribor v sestavi Maša Peršak, Dejvi Ružič, Simon Horvat, David Borko in Žiga Brumen s 15 izvedenimi liki v osmih serijah.

Domači Aeroklub Murska Sobota  sta na tekmovanju zastopali dve ekipi:
-    Čarne Grinte v sestavi Tomaž Lazar, Aleš Matuš, Robi Doler, Matjaž Matjašec in Drago Lipič
-    Odpisani v sestavi Janez Kovačič, Tomaž Zaman, Rok Balažic, Niko Vereš in Petra Knaus

Foto: Aeroklub Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2019 ob 14:08 aaa gost

      San enkrat skočo v tandemi in moren priznati ka je tau nekaj najbole izjemnoga ka lejko človik doživij.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.