https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Nepridiprava od moškega zahtevala denar in ga pretepla

18.09.2019 ob 14:20  

Policisti so bili v soboto, 14. 9. 2019 malo pred 20. uro s strani občana iz območja Beltincev obveščeni, da ga je na naslovu bivanja napadel neznan moški in ga pri tem telesno poškodoval.

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dva osumljena prišla do hiše oškodovanca, trkala na okno in nato poskušala nasilno vstopiti skozi zaklenjena vhodna vrata. Ko jima je oškodovanec odprl vrata sta vstopila v hišo in od njega zahtevala denar. Oškodovanec jima je izročil manjšo količino denarja, s čimer nista bila zadovoljna, zato sta ga pretepla in ga pri tem huje telesno poškodovala.

Z hitro in uspešno intervencijo so policisti na relaciji Gančani – Beltinci malo po 20.30 uri oba storilca prijeli. Ker so obstajali priporni in pridržani razlogi je bila 18-letnemu storilcu odvzeta prostost in je bil 16. 9. 2019 priveden pred PS, ki je zoper njega odredil pripor. Osumljen je storitve kaznivega dejanja ropa, za katerega je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let.

Isti storilec je bil že 14. 6. 2019 obravnavan za storitev kaznivega dejanja ropa na Avtobusni postaji v Murski Soboti, kjer je napadel in pretepel oškodovanca in mu odtujil GSM in denar. Zoper osumljenega je bila 22. 7. 2019 podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa, za katerega je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2019 ob 16:21 strelec gost

      Vsaj pet let čuze mu dati, pa ga dat v celico kakemu pedru, da ga natepava, te bo drugič dvakrat premislil, če bo še koga pretepal.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2019 ob 19:28 Krkr gost

      Brez veze itak je samo predpisana kazen v resnici pa de pogojna pa de dale to delo pa ce ga se dobijo de mogoce dobo 1leto zatvora ali pa druzbenokoristna dela pa kurac slovenijastan

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.