https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Pomurske nogometašice z desetimi goli do polfinala

20.9.2019  

Nogometaši Mure so se v sredo prebili med osem najboljših ekip pokalnega tekmovanja, včeraj pa so bile odigrane tudi tekme Ženskega pokala Slovenije. Polfinalno vstopnico si je prigrala tudi ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci, ki je na domači zelenici napolnila mrežo Koprčank.

 

Pomurke, ki so v nedeljskem derbiju vrha SŽNL premagale Krim, v torek pa pod bratonskimi reflektorji dobile prijateljski dvoboj z zagrebškim Dinamom, so branjenje pokalne lovorike pričele z visoko zmago. Primorke so se na Obalo vrnile z desetimi žogami v svoji mreži, nekdanja reprezentančna vratarka Eva Vambergar je šestkrat klonila že v prvem polčasu. S štirimi zadetki je bila najbolj razpoložena Tjaša Tibaut, ki je trikrat zadela v drugem polčasu. »Hat-tricka« se je razveselila Sara Makovec, v prvem delu srečanja je bila dvakrat uspešna Špela Kolbl, izid prvega polčasa pa je z lepim udarcem postavila Tjaša Nemec.

Domači strateg Sandi Bauer, ki zaradi poškodb ni računal na Luano Zajmi, Vito Žolek in Neli Hofman, je nekoliko premešal začetno enajsterico, tako je prvič po prehodu med članice tekmo začela 17-letna Ema Horvat. Pomurke kljub temu niso imele težav z zasedbo Kopra, saj so na domači zelenici gospodarile od uvodne minute. »Že pred začetkom srečanja smo se zavedale, kakšna tekma nas čaka in da ne smemo podcenjevati nasprotnika. V tekmo smo krenile s pravo mero resnosti in z dobrim pristopom hitro strle odpor tekmeca,« je po visoki zmagi dejala strelka šestega zadetka Tjaša Nemec.

 

Državne in pokalne prvakinje že v nedeljo čaka nova ligaška preizkušnja, rumeno-modre bodo v sklopu petega kroga državnega prvenstva gostovale v Radomljah. »V nedeljo pričakujem težko tekmo, vendar se vsaka igralka zaveda svoje kakovosti. Če bomo v tekmo krenile, tako kot znamo, z veliko mero borbenosti, potrpežljivosti in samozavesti, nam tri točke ne bi smele uiti iz rok,« poudarja mlajša od dvojčic Nemec. 

 

Nogometašice ŽNK NONA Pomurje Beltinci do oktobrskega reprezentančnega premora, v katerem se bo članska reprezentanca Slovenije v Murski Soboti udarila z evropskimi prvakinjami in svetovnimi podprvakinjami Nizozemkami, čakata še dve tekmi.

Foto: BRous/ŽNK NONA Pomurje Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2019 ob 12:47 gost

      Bravo dekline. Bravo tudi soboškim novinarjem, ki so imeli HRABROST, da so po dolgem času napisali en mali člančič o teh izjemnih dekletih. Če bi ta dekleta imela toliko denarja kot ga ima Mura, bi igrala v Ligi prvakinj. V OSMINO FINALA SE PA NI UVRSTILA SAMO MURA AMPAK TUDI NAFTA!!!!

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2019 ob 12:54 en gost

        Ja pa ka zaj tu z tau nafto sereš? Nafta je mađarski klub, o keron naj pišejo mađarski mediji!

        4 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2019 ob 12:56 tt gost

        Po dugon časi napisali članek o teh dekletih??? Vidin ka zelo slabo spremljaš Pomurca pa Sobotainfo, drugače bi vido ka je vsaki vikend napisano ge pa kak so špilale...

        3 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2019 ob 13:18 gost

        tt...... ne laži. Poglej kdaj je napisan članek o teh dekletih. O Muri, ki tem dekletom do kolen ne seže po uspehih, so pa članki vsak da, včasih tudi trije članki v enem dnevu.

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2019 ob 13:20 gost

        en...... kolikor je meni znano je Lendava v Prekmurju. Če je Nafta madžarski klub, je Mura ruski klub, pa naj o Muri pišejo ruski portali??? Kaj eni vse skup ne spravite. PA NEJE SAMO MURA V PREKMURJU.

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2019 ob 14:04 en gost

        Ti ka si napiso ka Mura ne segne do kolen ten dekleton... Ha ha ha, ha ha ha, ha ha ha... Vupan samo ka de enkrat prijateljska tekma med Muro pa temi ženskami, pa te boš vido ge je Mura, pa ge so te dikline. Že prva slika v ton prispevki na keron lepo vidš 100kilsko nogometašico, zadosta pove o kvaliteti slovenske ženske nogometne lige...

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2019 ob 14:13 en gost

        Pa Mura JE EDINA v prekmurji. Znan ka te rit boli zaradi toga, ampak tak pač je. Lendava pa je nikdar nej bila del slovenije, pa nikdar nede. Še dobro se spomnin gda je Nafta špilala v 1.ligi pa je doma gostila Olimpijo, pa san z mojin rojakon iz Ljubljane šal ta na tekmo ker je velki navijač Olimpije, pa me je bilo tan sram gda me je rojak tan spitavo zakoj na tekmi 1. SLOVENSKE lige na stadione visi mađarska zastava, pa zakoj je tista napovedovalka prek mikrofona skoraj vse gučala v mađarščini, samo par besed pa v polomljeni slovenščini tak ka si jo nika nej razmo. In te boš ti meni gučo ka je Lendava v Sloveniji? Ma daj ne seri.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2019 ob 14:40 gost

        En 14:04... ti nejsi glih pri sebi. Tvoja primerjava je glih tak kot, da bi moški in ženske skupaj tekli na 100 m ali dalje. Logično, da bi moški zmagal. Te dekline so večkratne državne prvakinje in so igrale kvalifikacije za Ligo prvakinj, kar Mura kljub vloženim velikim denarcem nikoli ne bo. Slovenska moška prva liga ni nič kaj boljša od ženske, zato smo na repu Evrope. Kot tista 100 kilska?? nogometašica, ki jo imenuješ, imate pri Muri 40 kilskega Horvata in še koga. In takšni bodo fuzbal špilali in bejžali??

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2019 ob 13:41 Risto Kubura gost

      A je na prvi slikci rokoborka???? Meni je prav simpšatična verjetno je v sorodstvu s Šabanom Seidujem???

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2019 ob 13:44 Risto Kubura gost

      Lahko pa je tudi sorodnica od Blaža Davidovskega. Tudi jaz sem!!!!!

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.09.2019 ob 15:12 DF gost

      Mene zanima. Ali znajo kuhati?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.09.2019 ob 15:35 gost

      Zgleda, da so Smiljana Kuhara na Sobotainfo nazaj vzeli, da zopet piše hvalnice o Muri in vsem, kar se okoli Mure dogaja. Zopet bo dosaden kot muhe na kupu dreka.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.09.2019 ob 23:57 Strijc Džouže gost

      Df bacil spizdi

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.