https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes nas je obiskala jesen

23.09.2019 ob 12:00  

Danes se je ob 9.50 uri skupaj z jesenskim enakonočjem začela koledarska jesen.

Jesen bo prvi dan postregla z oblačnim in deževnim vremenom. Po napovedih Agencije RS za okolje bodo v naslednjih dneh jutranje temperature do 15 stopinj Celzija, dnevne do okoli 20 stopinj. To nas bo spremljalo še nekaj dni, konec tedna pa bo sončen in dokaj topel.

Z današnjim dnem se bo dan začel krajšati, noč pa postajati vse daljša. Poznamo astronomsko in meteorološko jesen. Slednja obsega september, oktober in november, astronomska oz. koledarska jesen pa traja od 23. oktobra do 21. decembra. Jesen bo trajala vse do začetka zime, in sicer do 21. decembra.

Enakonočje ali ekvinokcij je sicer čas, ko se sonce nahaja natančno nad ekvatorjem, kar pomeni, da je nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem. Noč in dan sta tako približno enako dolga. Do pojava pride dvakrat letno, in sicer okoli 20. marca ob začetku pomladi in ob začetku jeseni. S septembrskim enakonočjem se na severni polobli začenja jesen, na južni pa pomlad.

Seveda ima tudi ta letni čas številne čare, kot so jesenske barve, kostanjevanje, gobarjenje, martinovanje ter številne druge. Je tudi čas jesenskih selitev ptic ter obdobje obiranja pridelka s polj, vrtov in sadovnjakov.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.