https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota v znamenju Evropske noč raziskovalcev

Murska Sobota, 27.09.2019 ob 12:00  

Danes v Murski Soboti poteka Evropska noč raziskovalcev, ki se v Murski Soboti odvija drugo leto zapored.

"Noč ima svojo moč"

Zakaj gre? Za vse vedoželjne in radovedne, ki jih zanima področje znanosti in bi radi vedeli kaj se dogaja v raziskovalnih ustanovah in z znanostjo povezanih organizacijah je današnji dogodek odlična priložnost za to. V ta namen se izvajajo različne aktivnosti, predvsem je poudarek na pomembnosti raziskav in znanstvenega delovanja za vse nas ter za prihodnji razvoj človeštva.

Dogodek Noč ima svojo moč v Murski Soboti organizira konzorcij partnerjev Hiša eksperimentov, Institut Jožef Stefan, Kemijski inštitut in Tehniški muzej Slovenije skupaj z Pomurskim tehnološkim parkom, MIKK klubom ter Pomurskim muzejem Murska Sobota.

V soboškem parku potekajo različne eksperimentalne delavnice. V šotoru pred gradom poteka čez dan delavnica DRZNI eksperimenti, postavljena je tudi hiška eksperimentov, na ogled pa je tudi razstava Optikalije.

V MIKK-u potekajo dogodki Težiščologija, Plinologija in znanstveni ekspreso z znanstvenico Martino Štampar. Na ogled je razstava "Kjer se srečata znanost in umetnost".

Poleg drevoreda pred gradom je postavljena razstava Leto periodnega sistema.

V Pomurskem pokrajinskem muzeju pa poteka predstavitev starih svetil.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.