https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite pester program dogajanja ta konec tedna

26.09.2019 ob 18:00  

Ta konec tedna bo v Pomurju raznovrstno dogajanje. Tudi tokrat smo za vas zbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.


Petek v znamenju Evropske noči raziskovalcev in podnebnih protestov

Evropska noč raziskovalcev 2018 - 2019 bo v Pomurju potekala v Murski Soboti in v Ljutomeru. V Murski Soboti bodo od 8. ure dalje, pred gradom, v MIKKu in v Pomurskem muzeju potekale eksperimentalne delavnice in razstave na temo znanosti pod okriljem projekta Noč ima svojo moč, podrobnejši program si lahko ogledate TUKAJ.

Dogodek bo potekal tudi na Gimnaziji Murska Sobota, ob 10. uri bo potekala delavnica, Govorimo po… slovansko – človek vs. Računalnik. V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota pa bo ob 16. uri potekalo predavanje - Prekmurščina, prekmurska kultura in Prekmurci med slovensko in slovaško preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo.

V Ljutomeru bo od 14. ure dalje potekala Evropska noč raziskovalcev v prostorih Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Podrobnejši program najdete TUKAJ.

Na Slovenski ulici v Murski Soboti bo od 10.30 naprej potekala še zadnja letošnja Sočna vilica. Tokrat bo zadišalo po jesensko začinjenih jedeh, dogodek pa bo popestrila živa glasba skupine Špirit.

Ob 11.55 bodo po svetu in nekaterih slovenskih mestih, med drugim v Ljutomeru pred Gimnazijo Franca Miklošiča, organizirani Podnebni štrajki. Proteste organizirajo skupine mladih, v Sloveniji so to Mladi za podnebno pravičnost, ki se borijo proti posledicam podnebne krize. Kot so pokazali Greta Thunberg in mladi ljudje, ki sodelujejo v gibanju Petki za prihodnost, je v številkah moč.

V Gornji Radgoni bo v okviru občinskega praznika potekal koncert Trio Essere. Koncert bo potekal od 19. ure dalje v Domu kulture Gornja Radgona. Vstop je prost.

 V soboto ne zamudite nogometne tekme Mura - Domžale ali katerega izmed naslednjih dogodkov

V prostorih MIKKa bo v soboto, 28. septembra, od 10. ure dalje z zaključkom v nedeljo, potekal dogodek Chillan Murska Sobota 2019 - najzabavnejši gaming dogodek pri nas. Prijavnina znaša 10 evrov, samo dogajanje pa lahko preverite TUKAJ.

 V prostorih Bunkerja v Murski Soboti bo ob otvoritvi koncertne sezone 2019/2020 nastopila skupina Foo Fighters Tribute, s pričetkom ob 21.30.

Doživljajski park Vulkanija vas v soboto in nedeljo, 28. in 29. septembra, vabi v Vulkanijo na Dneve evropske kulturne dediščine - DEKD. Na Gradu bo potekal dogodek Kamni in usnje skozi živo pripoved. Potek dogajanja lahko pogledate TUKAJ.

V Kulturnem domu Beltinci s pričetkom ob 18. uri bo potekal potopisni večer Vikija Grošlja z naslovom Moja soočanja z Himalajo.

Na stadionu Fazanerija bo v soboto, 28. septembra, potekala nogometna tekma 12. kroga Prve lige, Mura - Domžale s pričetkom ob 20.15.

 

V nedeljo bodo potekali naslednji dogodki

V nedeljo, 29. septembra, bo v Puconcih potekal dogodek Dödolijada - Biciklijada. Dödolijada se bo začela ob 11. uri na dvorišču OŠ Puconci, Bicikljada oziroma 19. rekreativni kolesarski maraton občine Puconci pa ob 10.30 uri. 

V Veržeju bo od 9. do 17. ure potekal 8. Miholov sejem, katerega namen je promocija rokodelske dejavnosti in lokalne kulinarike ter dejavnosti posameznih društev in interesnih skupin.

V Gledališčni in koncertni dvorani Lendava natančneje v Miškinem Gledališču bo od 11. ure dalje potekala otroška predstava Pesmice s podstrešja, v sodelovanju z Dejanom Krajncem iz Poskočnih muzikantov. Poleg bo potekala tudi velika humanitarna akcija "Borec sem", kjer se bodo zbirali dobrodelni prispevki za 4-letnega fantka, ki potrebuje operacijo srca v tujini.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2019 ob 19:34 Risto Kubura gost

      Kaj je to za dveh Telebajskov???

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2019 ob 19:44 Lendavski nadvojvoda gost

      Risto,se mi zdi,da si tudi ti TELE...bajsek.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.