https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

52 kršitev povezanih z uporabo vinjet

27.09.2019 ob 6:05  

Policisti so včeraj izvajali poostren nadzor in to skupaj s FURS, DARS in PIRS, pri katerem so sodelovali tudi prometni inšpektorji Madžarske, Hrvaške, Nemčije in Češke republike.

Poostren nadzor je potekal:
- 24. 9. 2019 med 9. in 13. uro
- 25. 9. 2019 med 14. in 18. uro in
- 26. 9. 2019 med 9. in 13. uro.

Foto: PUMS

V poostrenem nadzoru, ki je potekal na AC in v Dolgi vasi je bilo ugotovljenih:

- 22 kršitev vožnje z neprimerno hitrostjo po avtocesti;
- 52 kršitev povezanih z uporabo vinjet in DARS -GO;
- 40 kršitev preobremenjenosti vozil (tovor na vozilu);
- 10 kršitev tehnične neizpravnosti tovornega vozila, pri tem je v 2
primerih šlo za hudo tehnično neizpravnost;
- 30 kršitev povezanih s socialno zakonodajo pri voznikih tovornih vozil
(manipulacije tahografa, uporaba magneta, 3 x ADBLUE manipulacija... )

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota je bilo v treh dnevih prekontroliranih 176 tovornih vozil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2019 ob 20:40 Gost gost

      Pozdravljeni možje v modrem kaj vse delajo nekateri posamezniki, če gledam , tudi kar nekaj domačih prevoznikov, glede hitrosti katastrofa,, krepko čez dovoljeno,, pavze, manipulacija z voznikovimi karticami od penzionistov,, tu bi morali poostriti pa preverjati tahografe kdo vse jim vozi,, za nazaj, kje so tu kontrole,, vsaj pa taho hrani za dve leti podatke,, pa nekateri penzionisti več vozijo kot tisti zaposleni,, koliko ur lahk vozi penzionisti na mesec,, pa te podnajemne pogodbe kot jih imajo obrtniki za penzionisti,,, kje so tu kontrole dragi gospodje??? Kdo tu komu drži hrbet,, ali kaki tajkuni,,,, prosim preverite pa se prepričajte sami,,

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2019 ob 20:55 Bor gost

      Praf si napisal da nej so samo tuji prevozniki grešniki, tudi domači,, slovenski prevozniki,, so nešternk ka se bogatijo čez noč,, seveda ne da lejo računof,, pa ge je prometni inšpektor tu,, saj pa lejko z tahografa dobij za dvej leti podatke za nazaj što je vozilo vozo, , pa avtobuse tudi,, takšne naj kontrolejra inšpektor,,, pa te še naj bo mečejo eni,, če bi plačali vse kak trbej te to nejde tak ba hitro,,, tu so teški davčni tajkuni,, še nobede inšpektor nej odo to kontrolira,,,vozila delajo kilometre od toga pa nič kaj dosti prijavil nej prevoznik,, kak lejko la telko km vozilo,, ge do pa tu računi,,?? Poostriti kontrolo tajografof,,,

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.