https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Priznanja za inovativnost tudi trem prekmurskim podjetjem

27.09.2019 ob 9:00  

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) 25. septembra že 17. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih.

8 zlatih, 2 posebni priznanji za mlado podjetje, 26 srebrnih, 4 bronasta priznanja, 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti in 2 posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 199 inovacijskih predlogov in prek 1.000 inovatorjev in inovatorskih ekip.

Med nagrajenci so tudi inovatorji iz Pomurja, in sicer dva dobitnika srebrnega priznanja in en prejemnik priznanja za prispevek na področju inovativnosti.

Srebrno priznanje je prejelo podjetje Paeyball, podjetje za storitve, posredništvo in trgovino, d.o.o. iz Petanjcev za večnamensko mizo za športno zabavo, trening in aktivnosti.

Paeyball je večnamenska miza, namenjena vsem generacijam, za aktivno športno zabavo ter druženje doma in na prostem. Prav tako je kot dodatna metoda treninga namenjena vadbi in vzdrževanju fizične kondicije športnikov različnih športov vseh starosti. Miza se lahko uporablja tudi za aktivnosti na prostem in kot dodatna miza za dom. Je popolnoma zložljiva in jo je mogoče enostavno nastaviti na tri višine, kar omogoča igranje tudi otrokom in v sedečem položaju.

Srebrno priznanje je prejelo podjetje Roto Group d.o.o. iz Černelavcev za Komunalno čistilno napravo SBR-Q.

Komunalna čistilna naprava SBR-Q je novost na tržišču in pomeni nadgradnjo dosedanjih bioloških čistilnih naprav s tako imenovanim SBR delovanjem oz. cikličnim čiščenjem odpadnih voda. Namenjena je čiščenju odpadne vode iz objektov z nestalnim dotokom vode, kot so npr. turistični objekti. Lastniki takšne čistilne naprave se lahko v celoti zanesejo na njeno delovanje in kontrolo omejijo na zgolj 1x letno. To pomeni, da lastnik lahko stalno spremlja delovanje čistilne naprave na telefonu ali tablici, brez da bi fizično ali mehansko posegal v čistilno napravo. Potrebo po posegu v čistilno napravo sistem sporoča direktno na zaslon pametne naprave. S tem lastniku prihrani stroške, ki so vezani na kontaktiranje servisne službe ter nepotrebno črpanje čistilne naprave. Posledično se zmanjšajo stroški vzdrževanja komunalnih čistilnih naprav in poveča njihova življenjska doba.

Priznanje za prispevek na področju inovativnosti je prejelo podjetje Codex d.o.o. iz Murske Sobote za Codex agentski sistem.

Codex AMS je spletni informacijski sistem, ki kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi Codex agentom omogoča celovit pregled nad strankami. Codex AMS prodajnim agentom na terenu zagotavlja dostop do informacij o strankah, upravljanje s prodajnimi popusti, pregled naročil, prodajnih analiz, odprtih postavk, prodajnih provizij in informacije o doseganju prodajnega plana. S Codex AMS podjetje optimizira delo prodajnih agentov. Od pričetka uporabe sistema podjetje Codex beleži upad telefonskih klicev agentov na sedež podjetja za 90 % in zmanjšanje zamud plačil s strani strank za 81 %.

*Foto: gzs.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.