https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Radencih obeležili Svetovni dan srca

Radenci, 28.09.2019 ob 6:00  

V petek, 27. septembra, so v Zdravilišču Radenci, v okviru Svetovnega dneva srca, potekale številne aktivnosti na temo zdravja in zdravega življenjskega sloga.

V avli hotela Radin so bile postavljene stojnice na temo zdravja, kjer so poleg samega zdravilišča sodelovali tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), Dom starejših občanov Radenci - DOSOR, Zavarovalnica Vzajemna in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

V počivalnici Salona zdravja je med drugim potekalo merjenje krvnega tlaka, degustacija mineralne vode, osnovni tečaj oživljanja ter prikaz vaj za pravilno dihanje.

Pri NIJZ-ju so si obiskovalci lahko izmerili vsebnost visceralnih maščob, izvedeli več o tem kako poskrbeti za zdravo črevesje, potekala pa je tudi predstavitev Akcije prekolesarimo svet: zdrava duša za zdravo srce - prispevajmo s prevoženimi kilometri.

Potekala je tudi predstavitev DOSOR-ja, kjer je tekla beseda o naturopatiji, keksijadi, prostovoljstvu in še čem. Predstavila sta se tudi ZZZZS in Zavarovalnica Vzajemna. Zdravilišče je pripravilo in svetovalo pri pripravi zdravih napitkov in sladic. Popoldan je potekala srčna zgodba z Oriano Girotto ter svečana obeležitev s predajo zgodovinsko pomembne steklenice mineralne vode iz Radencev.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.