https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Rokodelci, obrtniki ter društva so se predstavili v Veržeju

Veržej, 30.09.2019 ob 13:00  

Preteklo nedeljo je v Veržeju potekal sedaj že tradicionalni 8. Miholov sejem, ki je letos ponudil rekordno število stojnic, na katerih so se predstavljali lokalni rokodelci, obrtniki ter društva. Potekalo je tudi tekmovanje za najboljšo prleško tünko, kjer je letos slavila Kmetija Vargazon iz Cvena.


Po odprtju sejma zjutraj je najprej potekala mašna slovesnost ob praznovanju farnega zavetnika, ki jo je spremljala povorka folklornih skupin z blagoslovom folklornih kostumov in ljudskih instrumentov. Blagoslov je opravil župnik Jože Pozderec. Na odru so nastopile KD Slavko Osterc Veržej, Veseli Prleki, Varaždinski folklorni ansambel in Folklorna skupina Leščeček. Vse nastopajoče skupine so iz rok direktorja Zavoda Marianium Petra Pučnika prejela priznanja.

Društvo za promocijo in zaščito prleških dobrot je tudi letos pripravilo tekmovanje za naj Prleško tünko. Tekmovalo je 12 vzorcev. Tretje mesto je osvojil Marjan Koroša iz Križevec pri Ljutomeru (18,17 točk), drugo mesto je prejela Anja Vargazon iz Cvena (19,00 točk). Še tretje leto zapored pa je nagrado za najboljšo prleško tünko prejela Kmetija Vargazon, prav tako iz Cvena, ki je za svoj vzorec prejela 19,83 točk.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2019 ob 19:24 gost gost

      Bilo je enkratno.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.09.2019 ob 19:36 domačin gost

      Tole je prlekija ! Tukaj ni tako radodarno kot na prekmurju ! daleč od tega! Prleki so škart lidje to se vidi po stojnicah.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.09.2019 ob 19:42 gost

      Prleki bar majo pri folklori dobre glasbenike in posledično dobre in hitre plesalce, ne pa Prekmurci, ki harmoniko igrajo na dva prsta, plesalci pa bolj spominjajo na let mrtve ptice.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.10.2019 ob 14:36 gost

        prekmurski,kruci so vam pa hodili sranje delat ..tak da zato se v prekmurju igra harmonika na 2 prsta,samo za takt,rabili so drugo roko za buzdovane...

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.10.2019 ob 13:16 dokležovje gost

      Kaj bika so Varžeji tüdi na tören vlekli da bi travo popasel ? Hi,hi Ha,haaaaaaaaaaaaa

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.10.2019 ob 14:35 gost

      ja ja ,to si bili tile drugoligaški,sedaj vrhunski tretjoligaški napihjeni veržejčani..ko so bika na tören vlekli,pa se spodaj zdirali,še ga vlečite že izteguje jezik,še malo pa bo dosegel travo..so ga pa imeli zvezanega okrog vratu...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.10.2019 ob 14:58 Lendavski nadvojvoda gost

      Kaj se kregate,glavno je da Prlečke rade hitro dajo Prekmurcem .

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.