https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti potekal nogometni turnir v okviru Specialne olimpijade Slovenije

Murska Sobota, 01.10.2019 ob 16:00  

V Murski Soboti je potekal 2. turnir v nogometu v okviru Specialne olimpijade Slovenije, kjer je ekipa iz Murske Sobote dosegla 2. mesto.


Varstveno delovni center (VDC) Murska Sobota je organiziral 2. turnir v nogometu v okviru Specialne olimpijade Slovenije. Turnir je potekal na pomožnem igrišču NŠ Mure v Fazaneriji.

Prvi turnir je bil odigran meseca maja in takrat je ekipa iz Murske Sobote 2x zmagala in 1x izgubila ter tako dosegla 6 točk in s tem dosegla 1. mesto. 2. mesto so tam osvojili CUDV Črna na Koroškem s štirimi točkami, kolikor so jih tudi na 3. mestu imeli VDC Tončke Hočevar – zeleni. Ekipa Zasavskega VDC pa je s tremi točkami osvojila 4. mesto.

V Murski Soboti je bil torej drugi turnir istih ekip in vrstni red:
1. mesto VDC Tončke Hočevar (7 točk)
2. mesto VDC Murska Sobota (4 točke - ena zmaga, ena neodločeno in en poraz)
3. mesto CUDV Črna na Koroškem (3 točke)
4. mesto Zasavski VDC (2 točki)

Tako je po dveh turnirjih končni rezultat pred finalnim zaključnim turnirjem, ki bo konec oktobra na Brdu pri Kranju na igriščih NZS, naslednji:
1. mesto VDC Tončke Hočevar (11 točk)
2. mesto VDC Murska Sobota (10 točk )
3. mesto CUDV Črna na Koroškem (7 točk)
4. mesto Zasavski VDC (5 točk)

Prvo dve uvrščeni ekipi, tudi VDC Murska Sobota, bosta na finalu na Brdu pri Kranju igrali za mesta od prvega do četrtega s prvima dvema ekipama iz druge skupine (1A). Odigrali bodo tri tekme, vsaka ekipa z vsako. Ostale ekipe pa bodo igrale za mesta od petega do osmega.

Rezultati tekem v četrtek ekipe VDC Murska Sobota:
VDC MS: Zasavski VDC 0:0
VDC MS: CUDV Črna na Koroškem 5:0
VDC MS: VDC Tončke Hočevar - zeleni 0:1

Za ekipo VDC MS so igrali:
Karel Cedula (vratar), Patrik Pančor, Mario Olah (1 gol), Franci Dervarič (1 gol), Matej Celec, Bojan Križnik, Tine Čuk, Aleš Prijol (3 goli). Trener ekipe je Robi Šiplič.

Turnir je z brco na gol odprla Nada Cvetko Török (vodja oddelka za negospodarske dejavnosti – za področje Oddelka za negospodarske dejavnosti – MO Murska Sobota).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.