https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

03.10.2019 ob 17:00  

Ta konec tedna bo v Pomurju zelo pestro. Zvrstili se bodo številni dogodki in prireditve. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili kam se lahko odpravite.


Dogodki v PETEK:

V avli gledališke in koncertne dvorane Lendava bo ob 18. uri otvoritev razstave »OHRANIMO SLEDI« – pregled ljubiteljske gledališke dejavnosti v Lendavi. Dogodek organizirata Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Lendava in Knjižnica-kulturni center Lendava.

V hiši penin Frangež bodo od 18. ure naprej s pomočjo vinskih kraljic tradicionalno prešali na 209 let stari preši, se ob tem poveselili, kaj dobrega pojedli in spili. Pika na i dogodka bo podoknica nedeljskega dnevnika, vinski kraljici Slovenije Meti Frangež. Podokničarju Francu Pestotniku se bo pridružil Ansambel Štrk.

V SOBOTO:

23. tradicionalni pohod po poteh Miška Kranjca se bo začel na domačiji Miška Kranjca v Veliki Polani ob 9. uri. Potek trase poti: domačija Miška Kranjca v Veliki Polani, Pomelaj v Mali Polani, zapornice na Ledavi, Lendava, Lendavske Gorice, Miškove gorice ter najvišje točke Piramida (327m). Na trasi pohoda bo več postojank, kjer pohodnike čaka okrepčilo. Možen bo tudi ogled razglednega stolpa Vinarium Lendava.

V Kulturnem domu Beltinci bo ob 19. uri začela osrednja prireditev ob 50. letnici delovanja Kulturno umetniškega društva Beltinci.

V Mladinskem centru Gornja Radgona se bo od 19. ure naprej odvijal hardcore event na katerem bo pomurska hardcore skupina Reach predstavila novo plato »More Than Us«, ki je bila posneta v LifeTrip studiu. Za ogrevanje bodo poskrbeli mladi death metalci Smrt, hrvaški hardcore-punk kvartet Sentence in .upset iz Zaboka.

V MIKKu se bo od 20. ure naprej odvijal »A Blast From The Past«. Pridna ekipa društev Prostor CeZam Čakovec in 3FF vam garantira odlično zabavo in povratek v srečnejše in brezbrižne čase ob nepozabnih melodijah in scenografiji devetdesetih, v zameno od vas pričakuje samo dobro voljo, pozitiven odnos in seveda najbolj nore plesne gibe. Na nostalgični izlet vas bo popeljal DJ SPETZ.

Po vročem poletnem oddihu, se Diskoteka M3 vrača z novo dozo nepozabnih zabav in doživetij. S polno paro bodo štartali ob 21. uri, skupaj s skupino Tropik in Mineo, ki se po nekaj letih vrača na oder Diskoteke M3.

V Spartacusu od 22. ure naprej Hip-hop republika. Ekskluzivno v Pomurje prvič prihaja Marin Ivanović – Stoka. Eden vidnejših predstavnikov hrvaškega hip hopa in gonilna sila tamkajšnje glasbene revolucije in popularizacije žanra sredi devetdesetih bo na tokratni klubski ediciji stresel Mursko Soboto. Nastopili bodo še Masayah, Vasko in Klempa.

V NEDELJO:

Od 8. ure naprej se bo na parkirišču tovarne Planika v Turnišču odvijalo Ferencovo senje. Ob 10. uri bo povorka narodnih noš in nastop godbe, ob 16. uri pa trgatev potomke stare trte z Lenta.

Občinska športna zveza Moravske Toplice organizira 4. Prekmurski mali maraton. Tekači bodo lahko tekli na dolžini 21, 11 in 5,5 kilometrov. Štart tekov bo na parkirišču pred vhodom v Hotel Livada v Moravskih Toplicah. Vsak tekmovalec bo dobil darilno vrečko, prvi trije iz vsake kategorije pa prejmejo še kolajne.

Društvo Bumerang Sreče bo v sodelovanju s KMN Stanjevci in Pohodnim društvom Miroslav Viher Stanjevci od 14. ure naprej organiziralo KOSTANJEV PIKNIK v Športnem centru Stanjevci. Pripravili bodo igre z jesenskim pridihom, vroče kostanje, mamljiv pajani kruh, tople napitke, ustvarjalne delavnice, tekmovanje v izrezovanju buč in zabavo za vse generacije.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2019 ob 8:03 DF gost

      Jutri zvečer bude velika fešta v mojih lendavskih goricah. Bomo slavili kako bude mura pušila 3:0 protiv maribora. Rujnega vinca bo dovolj prav tako bomo s kolegi obrnili oddojka ali dva. Pri moji ženi še ima plac za spavanje.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2019 ob 9:08 DF gost

      Tovariš naravno ima mesta. Povabi še prijatelje to bo žurka meseca!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2019 ob 9:18 Lendavski kralj gost

      I ja budem obavezno došao tovarišu DF! Ovo če biti ludo ! !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.