https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Večer najlepših dalmatinskih pesmi s Klapo Maslina in Klapo Romansa

Moravske Toplice, 06.10.2019 ob 10:10  

TIC Moravske Toplice je v Športnem parku Terme 3000 v soboto, 5. oktobra, pripravil Večer najlepših dalmatinskih pesmi, kjer sta dalmatinsko vzdušče pričarali Klapa Maslina in Klapa Romansa.

Klapa Maslina je ena najuspešnejših klap. Prihaja iz Šibenika in že več desetletij osvaja glasbene odre. Njeni člani so bili člani ene najboljših klap vseh časov, klape Šibenik.

V sodelovanju z najuspešnejšimi skladatelji, kot so Arsen Dedić, Krste Juras, Joško Banov, Andrej Baša, so poustvarili uspešnice »Maslina je neobrana«, »Dalmatinske oči plave«, »Ostala si ista«, »Da te mogu pismom zvati«, ki je največkrat izvajana klapska pesem in mnoge druge.

Klapa Maslina na nastopih v Sloveniji vedno zapojejo tudi nekaj slovenskih skladb. Tako je bilo tudi v Moravskih Toplicah mogoče slišati Avsenikovo Slovenija od kod lepote tvoje in Slakovo V dolini tihi.

Poleg klape Masline je nastopila tudi klapa Romansa, ki prav tako prihaja iz Šibenika. Primerna večeru pa je bila tudi kulinarika, saj so nudili različne morske jedi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2019 ob 10:47 gost

      LEPE PESMI DOBRIH LJUDI.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2019 ob 16:23 čondraš gost

        Super pesmi, super zabava, 2 uri hrvatskega jamranja in jokanja..pa svi skupa se ukozili..super fešta.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2019 ob 12:25 ........ gost

      Slovenija -raj za hrvačke odpadnike, potem jim še pa napolnimo turistično malho. in kaj čejo boljšega. Oni nas pa lepo drkajo u zdrav mozak. Naša balkanska nostalgija in potem rečemo, kako je Slovencem v naši domovini prelepo. Tu nam pojejo Hrvati - dalmatinci, jih lepo plačamo, potem pa gremo tja, da jim še drugič plačamo. Slovenija enostavno brez Hrvačke ne more in pika, posebej pa Prekmurje, pa naj kdor reče kar hoče.

      17 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2019 ob 12:38 gost

        Daj se v svoj vrt zakleni bedak zarukani. Nekateri madžaroni si res niste zaslužili, da živite v Sloveniji. tvoj IQ je pa tak na višini mrzle vode. Preseli se na Madžarsko, živi tam in poj njihove pesmi, na dopust pa idi k Blatnemu jezeru. DALMATISKA GLASBA JE ZAKON.

        11 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2019 ob 15:44 čondraš gost

        Prekmurje bi tako morali priključiti Hrvatski malo pa Madžarski, ni tu zavednih SLovencev . Čudno da še na praznovanje 100 -te obletnice priključitve Prekmurja Sloveniji niso povabili Dalmatinske klape pa Ceco, da bi bilo vzdušje bolj domače. Kaj boš pričakoval od pretežno kmečkega prebivalstva, enkrat kmet, vedno kmet.

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2019 ob 12:54 ......... gost

      madžaron je tebe naredu, itak si še drugo nej vidu, kak penzionere z Dalmacije, ob katerih postajaš "žeriči"

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2019 ob 13:13 gost

        San ti že pravo, da se v špajzo zakleni in poslušaj Niko Zorjan, Marka Tivadarja, Pišteka, Gorzo, Retaše, Sončno upravo pa podobno sranje. Primitivec. PUSTI LJUDEM, DA POSLUŠAJO KAR HOČEJO.

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.10.2019 ob 14:03 DF gost

      TEBE KERI SI JO ŠE NEJ MEL NITI NEMRE

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.10.2019 ob 15:41 čondraš gost

      Evo Prekmurci, Međimurski dlmatinci vas motaju koo malu decu..kupljena tekma..najprej so vas obrali v Dalmaciji, 1 mesec po dopustu vas pa obiraju še na domačem pragu...ja bi Slovencima za 50 % dvignil cene turističnih storitev na Kroaciji, glupi Slovenac bi še vedno verjel da je ugodno prišel skozi :). Na kraju mu prodaš još škrbave klape pa se mu smejiš do iduče godine kad te bude opet na suho od od zadaj Kroat nategnu. Eno ima debeli prav, večina Prekmurcev nima pojma o muziki, zato pa poslušajo hrvatsku i srpsku muziku ;).

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.10.2019 ob 15:56 gost

      DF-Pavel, ne seri, čefurdžija ..

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.10.2019 ob 16:21 ukozioci gost

      Hrvatski nacionalni radi Aktual je ujutro u vestima širio vesti da se pola člana klape Slanina, jučer na koncertu u malom Međimurju zvanom Prekomurje, užasno ukozilo..šta je dobro je to, da jih je pola od usranih imalo na guzama pelenke. A publiku su vozili ko malu decu i na suho jih guzili ko što kaže znani međimurski patriot DF.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.10.2019 ob 20:42 Primorec gost

      Nevem, nevem vsi povprek pljuvate cez hrvate in madzare, ali v vasem pisarjenju je le malo slovenscine zaznati. Premalo gospoda moja, zal. Tako, da res ne vem s kom se osebno zelite identificirati, s slovenci na tak nacin sigurno ne. Morda ste asimilirani v sloveniji, slovenci zagotovo niste. Ali pa se zacnite izrazati po nase, ce bi zeleli to biti in mi, nam dokazati nasprotno. Do takrat pa, lipa vam vasa hrvatska pjesma bila...

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2019 ob 23:23 gost

        Daj ne palamudi, mi smo PREKMURCI, na primorskon ste pa tak po večini makaronari keri niti črke "G" ne vejte izgovoriti, lahi!!!!!!!!!!!!

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.10.2019 ob 14:31 gost

      Google plačuje 80 funtov na uro, moj zadnji plačani ček je bil 9000 funtov, ki dela 100 ur na teden v spletu. Moj mlajši brat je mesece preživel 11 mesecev in dela približno 30 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, k0 sem ga enkrat poskusil .... To počnem .....>>>>>>>>> www.CashFlow77.Com

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.10.2019 ob 10:44 gost

      J_ _ _ le vas klape...

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.