https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Kulturno umetniško društvo Beltinci deluje že pol stoletja

Beltinci, 06.10.2019 ob 14:00  

KUD Beltinci so v soboto, 5. oktobra, v Kulturnem domu v Beltincih obeležili 50 let delovanja.

 

Pred petdesetimi leti, natančneje 9. oktobra 1969, je 52 zanesenjakov v prostorih takratnega klubu občanov v beltinski občinski stavbi zastavilo pripoved o Kulturno umetniškem društvu Beltinci. Do takrat delujoči tamburaška in folklorna skupina, pevski zbor in pihalna godba, tudi knjižnica, so dobili skupni imenovalec in nov zagon.

»Pravzaprav je bil postavljen temelj za vse kar Beltinci danes predstavljajo, tako doma znotraj države, nemalokrat kot center ljudske kulture, in pa tudi zunaj države,« je o tem pomembnem dnevu povedal predsednik KUD Beltinci Boštjan Rous.

O pomenu dela KUD Belinci skozi preteklih 50 let je spregovoril beltinski župan Marko Virag. »Upam si trditi, da tole ni naključje, da se narodna zavest v naših krajih še posebej ohranja tudi s kulturo. Kultura je eden najpomembnejših garantov, da bomo ohranili naš jezik in da bomo stali in obstali kot ponosni Prekmurci,« je še povedal.

Navzoče je ob priložnosti nagovorili tudi direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti Marko Repnik, ki je ob tem KUD Beltinci podelil jubilejno priznanje za 50 let delovanja. Pozneje pa je skupaj z Aljošo Obalom iz območne izpostave Javnega sklada v Murski Soboti podelil še jubilejne značke. Bronaste, srebrne in zlate značke ter priznanja Javnega sklada za kulturne dejavnosti je prejelo kar 66 članov in članic društva.

V kulturnem programu so nastopile vse sekcije društva. Dogodek je odprla najmlajša sekcija – Plej banda Böltinci, za njimi pa so se na odru predstavili še tamburaška skupina, članska in veteranska folklorna skupina, gledališka skupina Slikepaprijlike, vokalna skupina Beletinke ter Marko banda.

Danes je v društvo tako ali drugače vključenih več kot 150 članov. Prihodnje leto bodo pripravili že petdeseti mednarodni folklorni festival, ki je v vseh teh letih zrasel v eno najbolj prepoznavnih folklornih manifestacij v Sloveniji in tem delu Evrope.

Ob praznovanju obletnice so svojemu namenu predali tudi prenovljeni atrij Kulturnega doma, kjer je bila po kulturnem programu pogostitev.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2019 ob 15:44 ja ja gost

      V prireditvah pa smo v Beltincih daleč pred vsemi - samo da se nič ne dela..

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2019 ob 17:44 ja ja - bum gost

        Ja kakšne prireditve pa potem ti vidiš v Beltincih ? se tebi kaj sanja ? Na spiski da gledaš, da se občinski pejnezi delijo vas je res malo morje, ampak v Beltincih razen folklornega festivala, ki je tak že popolnoma isti 50 let ne vijdin, da bi kaj pametnoga skup spravili.

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2019 ob 16:05 gost

      Glavno ka se vsaki ka ma 5 minut časa postavi na oder.

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2019 ob 18:02 Böltinčar gost

      Ja ja bum... Ti ali si eden tistih böltinčarjev šteri bi vse napravili ka drujgomi ne bi uspelo ali pa pojma nemaš kakšna je pestrost in kvalitata društvenega dogajanja v občini. Fajn sejdi na kavču še naprej.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2019 ob 0:20 gost

        Pestrost in kvaliteta društvenega dogajanja v občini?? Premalo je dogajanje znotraj društva, izven tega pa se to ne vidi in ne čuti. Ko boste spoznali da je namen društva ta da od njega tudi kak imajo občani potem boste pravi kulturniki.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.10.2019 ob 21:08 gost

      Čestitam vsem in vsakemu posebej! Kultura je najbolj pomembna za obstoj naroda in njegove identitete. V Beltincih je kulturno življenje zasidrano v srca mnogih krajanov ,ki z veliko ljubeznijo pokažejo da smo ljudje kulture in spoštovanja do svojega obstoja.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.10.2019 ob 9:09 gost

      Vsa golazen sidij v prvi vrsti. Ova zmija je že tüj pouleg.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.10.2019 ob 14:29 gost

      Google plačuje 80 funtov na uro, moj zadnji plačani ček je bil 9000 funtov, ki dela 100 ur na teden v spletu. Moj mlajši brat je mesece preživel 11 mesecev in dela približno 30 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko semm gaa enkrat poskusil .... To počnem .....>>>>>>>>> www.CashFlow77.Com

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.10.2019 ob 11:43 büjraš gost

      Te Jerebic je že 50 lejt pozvačijn .Nega koga drüjgoga ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.