https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita Pomgrad za uvod v novo sezono ugnala Črnuče

8.10.2019  

Člani Panvite Pomgrad so v soboto, 5. oktobra, na tekmi 1. kroga 1.DOL v Športni dvorani OŠ I v Murski Soboti pred 150 gledalci premagali Črnuče.

PANVITA Pomgrad – ČRNUČE   3:0 

Izidi nizov: 25:18, 25:18 in 25:23

PANVITA POMGRAD: Vori, Kovačič, Vinkovič 7, Drvarič 4, Pulko 25, Grabar, Bedrač 1, Marovt 3, Plesec 15 in Vrabl (libero). Trener: Aleš Hribar.

ČRNUČE: Trobiš 7, Mihelčič, Mivšek 7, Čopi 8, Viler, Tepič 3, Rojnik 3, Gornik, Beravs 3, Rutar 4, Valenčič 4, Pikl in Slobodnjak (oba libero). Trener: Zoran Kedačič.

 

Vsega dobro uro igre so potrebovali zdesetkani domači odbojkarji Panvite Pomgrada, da so za uvod v novo tekmovalno sezono ugnali Črnuče. Po ekspresno dobljenih uvodnih dveh nizih so Sobočani zadnji, tretji niz po popolnem preobratu dobili na razliko.

Oslabljeni domači odbojkarji, ki so proti Črnučam nastopili brez kapetana Gorazda Flisarja, sprejemalca Jakoba Rojnika in libera Davida Novaka so sicer začeli nervozno. Po zapravljenem uvodnem servisu Žana Bedrača so gostje povedli s 7:5, po izenačenju na 8.točki pa se je nato tehtnica že začela počasi prevešati na domačo stran. Varovanci novega murskosoboškega trenerja, Aleša Hribarja, so se prebudili, domači blok pa je naredil odločilno razliko do vodstva 16:11, ki so jo nato Sobočani rutinirano obdržali do konca.

V drugem nizu pa je Panvita Pomgrad hitreje zagospodarila na igrišču. Razpoloženi domači organizator igre, Urban Drvarič, je poskrbel za raznovrsten napad, ki so ga v točke spreminjali soigralci. Po 13:11 in nekaj odličnih začetnih udarcih Zlatka Pulka, ki je ostal na servisu  do 16:11 pa je nato kljub menjavam v črnuški vrsti tudi drugi niz ostal v Murski Soboti.

V tretjem nizu pa je izkušeni trener Črnuč, Zoran Kedačič v začetki šesterki pustil korektorja Luko Mivška, ki je vstopil namesto Martina Valenčiča, ter sprejemalca Matica Rojnika, ki je zamenjal kapetana Žigo Čopija in menjavi sta se mu obrestovali. Domači so v tretjem nizu zapravili preveč začetnih udarcev za resnejši odpor gostom in Črnuče so začele igrati. Po izidu 6:10 je prednost samo še rasla in potem, ko je pri Sobočanih začel pešati še napad je pri izidu 12:17 že izgledalo, da bo tretji niz pripadel Črnučam. A na koncu vseeno ni bilo tako. Blok Pulka Trobišu pri 17:19 je nakazal domačo vrnitev odpisanih, ki jo je nato s servisom potrdil še mladi domači sprejemalec Dino Vinkovič in Panvita je nato Črnuče ujela na 21.točki. Sobočani so nato sploh prvič v tretjem nizu povedli pri 23:22 in poskrbeli za popoln preobrat. Po izenačenju na 23.točki sta namreč v razburljivi končnici zmago Panviti Pomgradu prinesla Zlatko Pulko s predzadnjo točko na tekmi ter novinec v domači vrsti, sprejemalec Vasja Plesec s t.i. viner servisom za zmago na razliko ter za prve tri točke v novi tekmovalni sezoni.

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

  • Zoran KEDAČIČ, trener Črnuč: 

»Mi bi lahko iztržili kaj več, če bi v tekmo vstopili drugače kot smo. Enostavno smo sami naredili preveč napak, tako pri servisu kot v napadu, domačini pa so do tretjega niza igrali praktično brez napak. Šele v tretjem nizu so sicer malo padli, a mi tega nismo znali izkoristiti. Je bil pa z naše strani seveda samo tretji niz premalo za preobrati oziroma za kaj več kot poraz. Ta ekipa je zelo mlada in mi končnice nismo zdržali. Se moramo še naučiti kako take tekme mirno pripeljati do konca – upam in želim si, da bi nam to čim prej uspelo, da tako igro pretvoriti v zmago.«

  • Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada:

»Ekipa je kadrovsko zdesetkana in brez dveh nosilcev igre smo s fanti delali na tem, da ni samo udarne zasedbe, ki bo igrala, ampak morajo igrati vsi. Tokrat je zaupanje maksimalno izkoristil predvsem mladi Vinkovič, ki je izkoristil ponujeno priložnost in s takim pristopom bomo kot ekipa skozi sezono lahko samo še rasli glede na širino ter izbor igralcev s katerimi razpolagamo. Nam je pa pomagalo tudi občinstvo. Atmosfera je bila pozitivna in publika nam je res pomagala. Mi pa smo se jim dolžni oddolžiti z dobrimi igrami tudi v prihodnje tako, da v Murski Soboti nikomur ne bo lahko. Je pa tokrat ekipa lepo dihala, čeprav je bilo na začetku sicer nekaj nervoze. Mi bomo pod to tekmo hitro potegnili črto in na tem moramo graditi našo prihodnost. Vsako moč, ki jo bomo imeli na razpolago pa je seveda lahko več kot dobrodošla.«

*Foto: OK Panvita Pomgrad

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2019 ob 14:21 gost

      Koliko se jih je šlo šminkirat v Jankovićevo palačo, pa v Pariz, tukaj pa prazna dvorana.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.10.2019 ob 14:53 Emma gost

        Pozivam vas u privatni hrvatski seks klub - www.lady4.fun Ovo je najbolje mjesto za pronalaženje sеksualnog partnera! Čekam vas tamo :)

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.