https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Za mlade kmete na voljo 15 milijonov evrov

11.10.2019 ob 6:00  

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek, 4. oktobra, v Uradnem listu Republike Slovenije objavilo peti javni razpis za pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete. V njem je razpisanih 15 milijonov evrov nepovratnih sredstev iz programa razvoja podeželja, ki jih lahko koristijo kmetje, stari od 18 do 40 let. Rok za prijavo je od 28. oktobra do 6. decembra.


Predmet javnega razpisa je podpora mladim kmetom za vzpostavitev kmetijskega gospodarstva in kmetijske dejavnosti. Pri tem podukrepu so upravičenci mladi kmetje, stari od 18 do 40 let, ki imajo ustrezno poklicno znanje in usposobljenost ter prvič vzpostavljajo kmetijsko gospodarstvo.

Kot so pojasnili na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je javni razpis razdeljen na dva sklopa. Pri sklopu A znesek podpore znaša 45.000 evrov na upravičenca. Na tem sklopu lahko kandidirajo:

- mladi kmet, če je na prevzetem kmetijskem gospodarstvu vključen v pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti ali v poslovnem načrtu predvidi vključitev v pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti na prevzetem kmetijskem gospodarstvu,
- samostojni podjetnik posameznik,
- družba z enim družbenikom.

Pri sklopu B znaša znesek podpore 18.600 evrov na upravičenca. Na tem sklopu lahko kandidira mladi kmet, če ta na prevzetem kmetijskem gospodarstvu ni vključen v pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti, niti tega ne predvideva v poslovnem načrtu.

Javni razpis je pripravljen na podlagi Uredbe o izvajanju podukrepa pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete.

Vložitev vloge na javni razpis preko elektronskega sistema Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja bo potekala od 28. oktobra do vključno 6. decembra 2019. Vse nadaljnje in podrobnejše informacije glede pogojev in obveznosti lahko vlagatelji pridobijo v okviru INFO točke ARSKTRP in Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2019 ob 7:53 Mladi delavec gost

      Kdo bo pa meni kaj dal če bom dobil službo ? SD in Židan ?

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2019 ob 9:42 Emma gost

        Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - www.lady4.fun To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam vas tam :)

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2019 ob 8:19 kmet00 gost

      stara novica. Fotke pa so zagotovo iz Slovenije?

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.10.2019 ob 8:42 Feri gost

      Đabe razpis za mladoga kmeta, ge de pa zemljo doubo....velki ne dajo.. Tao ka ma pa njemi itak ne folga..

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.10.2019 ob 8:54 občan! gost

      Strokovnjaki na pristojnih službah, kmetijski svetovalci in drugi, najprej vsaj malo preverite, kdo je mladi prevzemnik kmetije in komu ste omogočili prevzem. Prevzem kmetije ste omogočili osebam, ki še nikoli niso sedeli na traktorju, o kmetijstvu nimajo niti pojma, važno je, da ste jim "podarili" denar, vse ostalo pa je ostalo nespremenjeno, prejšnji lastnik kmetije dela in vodi vsa dela kot prej. Primer, mlada prevzemnica ima celo status invalida in ne pride niti na traktor. Taka početja bo potrebno prijaviti in kaznovati tiste, ki so to dovolili in tiste ki so to zlorabili.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2019 ob 11:06 gost

        SI KOMU PRIJAVIL? MORAL BI TO TAKOJ STORITI. je pa to vse skupaj velika svinjarija napram delavcu, upokojencu, invalidu. KMETJE SO POSEBNA KASTA V TEJ NAŠI EU IN DRŽAVI. VSE NJIM IN DRUGIM PRIVATNIKOM V RIT.

        14 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.10.2019 ob 9:28 gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> w­w­w­.­C­a­s­h­F­l­o­w­7­7­.­C­o­m

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.10.2019 ob 9:32 gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku.. Tako sem začel .... >>>>>> www.CashFlow77.Com

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.10.2019 ob 10:32 ......... gost

      Jebo vas kmet, vse mu dati, subvencije povišati, vreme mu nariktati tak, ka de na leto imel 15 pridelkov - itak so vsi BIO, (saj po novem zakonu zelenjava zraste in je primerna za uživanje v 5- ih dneh, škropiva mu malo pojačati, ka bole "poteraju", potem si pa tega kmeta porinite pod zadnjico, da bo deležen tudi malo vašega gnojila.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2019 ob 12:22 gost

        NA KONCU BODO ZAHTEVALI ŠE ENEGA DELAVCA BREZPLAČNO ZA VSAKIH 5 HEKTARJEV ZEMLJE. IN NEUMNI BIROKRATI V EU JIM BODO TO POŽEGNALI. JAO, JAO, JAO.

        14 6 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.10.2019 ob 20:12 Kmet/kmetica gost

      Če nam je že tako lepo kot pravite ,da nam vse dajo, zakaj se nam pa ne pridružite ,oz zakaj nas je čedalje manj ?

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.10.2019 ob 20:44 gost

        Kmet/kmetica - Prav si napisala. In pohvala vsem mladim, ki ostajajo na kmetijah in ohranjajo kmetijstvo - to je delo, kjer ni ne petka ne "svetka".

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.10.2019 ob 17:42 ....... gost

      vi, ki brišete resnice pejte v p....., m......!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.