https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zlato priznanje plesne skupine Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, enote Črešnjevci

11.10.2019 ob 6:05  

Otroci plesne skupine Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, enote Črešnjevci, so z mentoricama Tadejo Štuhec in Mihaelo Plemenič ustvarili koreografijo, s katero so se uvrstili na 16. PIKA MIGA festival v Velenju (festival na državnem nivoju), ki je potekal 5. in 6. 10. 2019. Uvrstitev na državno raven je skupini prinesla zlato priznanje.


Otroci plesne skupine Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, enote Črešnjevci, so se odlično ujeli v ustvarjalnem gibu med seboj ter z mentoricama Tadejo Štuhec in Mihaelo Plemenič. Energično, motivirano in poglobljeno so ustvarili koreografijo plesne miniature Energijska rapsodija, s katero so se uvrstili na 16. PIKA MIGA festival v Velenju (festival na državnem nivoju), ki je potekal 5. in 6. 10. 2019. Uvrstitev na državno raven je skupini prinesla zlato priznanje. Med uvrščenimi skupinami sta bila v celotnem slovenskem plesnem prostoru zgolj dva vrtca med večinoma profesionalnimi koreografi ter plesnimi šolami, zato so na ta uspeh še toliko bolj ponosni. Ne samo med vrtci, tudi kot plesna skupina so otroci edini zastopali pomursko regijo.

Plesalo je štirinajst otrok starih od 4 - 6 let: Tjaša Arcet Bračič, Jakob Klančnik, Max Pučko, Anej Balažek, Eva Ščap Slekovec, Nejc Kralj, Svit Škrobar, Lan Štuhec, Nina Peterka, Bine Kostrevc, Urban Kaučič, Tjan Bratuša, Nina Šadl in Lina Osojnik. Otroke so v »pikasto migasto« mesto spremljali tudi starši. V spominu jim bodo ostale dogodivščine s Pika Nogavičko in gusarjem Bertom.

V okviru obogatitvene dejavnosti ustvarjalni gib, ki je namenjena otrokom starim od 4 – 6 let in poteka enkrat tedensko v enoti Črešnjevci, otroci izvajajo sproščena in izvirna gibalna zaporedja na določen vsebinski ali gibalni motiv z glasbo ali brez. Z najboljših idej mentorica sestavi koreografijo, ki je podkrepljena z zgodbo in zanimivimi rekviziti, da otroci ohranjajo in usmerjajo pozornost v samo izvedbo plesne koreografije. Velik poudarek se nameni prehodom v glasbi, tako da se otroci na podlagi glasbe in v prostoru ves čas med plesom samostojno orientirajo. Na te načine dosežejo obvladovanje prostora, koreografskih postavitev, sproščen in v glasbenih prehodih natančen gib ter vsebinsko in tehnično dodelano koreografijo.

Energijska rapsodija je plesna miniatura, ki predstavlja pretok energije. Električni prevodniki najdejo vir energije (električna napeljava - elastika), na kateri se napajajo z energijo. Vso energijo procesirajo iz kroga v središče ter nazaj v svoj energijski izvor (stopnjevanje napetosti), ki po porabi viška energije mreži energijo med ostale prevodnike (električne naprave). Te se po porabi svojega viška povežejo in uskladijo delovanje v energijsko ravnovesje, nakar po stanju neprestane napetosti sledi padec energije (mrk). Vso moč združijo v zadnje dejanje, abstraktno umetnino Energijsko rapsodijo, ki jih popolnima iztroši.

Pri plesni miniaturi Energijska rapsodija so otroci na trupu nosili elastiko, ki je bila v delih koreografije uporabljena pri plesu. Večjo elastiko so uporabili kot električno žico, ki jih je »stresla«. Najbolj zanimivo motivacijsko sredstvo so bili vžigalni kabli, ki so dodatno podkrepili »naelektrenost« in napetost na odru. Ritem v koreografiji je ohranjala elektronska glasba (Astrix & Avalon, Moonshine) in efekti zvoka potovanja elektrike, zato so tudi otroci plesno miniaturo na kratko imenovali »elektrika«. 

Z eno koreografijo oz. procesom, kako so prišli do nje, so otroci razvijali široko paleto spretnosti in sposobnosti na različnih področjih (gibanje, umetnost – ples in glasba ter naravoslovje – fizika), pri čemer v vrtcu izpostavljajo predvsem umetniško predstavljivost, koordinacijo oz. skladnost gibanja, pridobivanje zaupanja v svoje telo ter spoznavanje izraznega plesa kot umetniške zvrsti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2019 ob 9:32 gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku... Tako sem začel .... >>>>>> www.CashFlow77.Com

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2019 ob 9:44 Emma gost

        Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - www.lady4.fun To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam vas tam :)

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.