https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

S srčnostjo in borbenostjo na svetovno malonogometno prvenstvo

10.10.2019  

V torek, 8. oktobra, je na Kodeljevem potekal še zadnji zbor slovenske malonogometne reprezentance, preden se ta poda na svetovno malonogometno prvenstvo Socca World Cup 2019 na Kreto. V soboto se začnejo že prve tekme prvenstva. Slovenijo bomo lahko spremljali v ponedeljek, 14. oktobra, ob 13. uri, ko se bo na prvi skupinski tekmi pomerila proti reprezentanci Pakistana. Vse tekme Slovenije bo v živo prenašal Šport TV 1.


Igralci so se v preteklem mesecu in pol dobili na nekaj treningih in dveh prijateljskih tekmah. Selektor Miran Vovk je že na prvem treningu napovedoval, da bo sestava reprezentance močna. »V vsakem primeru smo močni, bo pa veliko odvisno tudi od kakovosti nasprotnikov, ki jih zelo malo poznamo. Mislim, da se je pokazalo, da bomo imeli zelo homogeno reprezentanco brez velikih zvezdnikov, kar je s stališča vodenja zelo dobro. Tako bomo pokazali naš karakter, našo trmo, naše srce in mislim, da bo to dovolj, da bomo premagovali tudi boljše nasprotnike,« je poudaril Vovk.

Igralec Jure Kandare je po treningu spregovoril o cilju uvrstitve in odnosih v reprezentanci: »Mislim, da smo se glede na malo število treningov dobro ujeli, nekateri se poznamo že od lani, nekateri igralci so novi, vendar je kemija v reprezentanci odlična. Upam, da pridemo čim dlje, po tihem pa računamo tudi na kakšno medaljo.«

Sama organizacija potovanja na svetovno prvenstvo je za Slovensko malonogometno zvezo velik zalogaj. »Za organizacijo poskrbimo sami, sami delamo tudi na pridobivanju sredstev, da nam tisti, ki verjamejo v našo zgodbo, pomagajo,« je sporočil predsednik Peter Pust in dejal, da upa na povezovanje z Nogometno zvezo Slovenije, ki bi spoznala, da SMZ dela na populaciji in promociji čedalje bolj rastočega rekreativnega nogometa v Sloveniji.

Po treningu se je reprezentanca na druženju zbrala v Nogometni hiši zabave, kjer jim je vodstvo podalo še zadnje napotke glede potovanja. Vedran Smiljanić je nato fantom razkazal sodobno središče Nogometne hiše zabave, kjer se združi zgodovinska vrednost slovenskega nogometa skozi zabavne tehnologije. »Podpiramo vse, kar je povezano z nogometom. V prvi vrsti približujemo nogomet mladim in Slovenska malonogometna zveza je ena tistih, ki nogomet najbolj popularizira, zato smo se tudi odločili, da pristopimo k tem projektu in jih podpremo pred odhodom na svetovno prvenstvo,« je povedal Smiljanić.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.