https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

10.10.2019 ob 18:00  

Ta konec tedna bo v Pomurju zelo pestro. Zvrstili se bodo številni dogodki in prireditve. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili kam se lahko odpravite.


Dogodki v petek:

V MIKKovem klubskem prostoru bo od 17. ure naprej potekal turnir v namiznem nogometu. Turnir bo potekal v dvojicah po sistemu na izpadanje. V naslednji krog napreduje ekipa, ki prva doseže 2 zmagi, 1 igra poteka dokler ena izmed ekip ne doseže 4 zadetke. Prijavnine ni!

V Mladinskem centru Gornja Radgona od 21. ure naprej KUD Bunker organizira dogodek »The OSSUARY & Old Bridge Cartel«. Iz Italije k nam prihajajo THE OSSUARY, s paketom polnim odličnega hard rocka, odličen bend za popestritev petkovega večera. Njihovi riffi vas nikakor ne bodo pustili ravnodušne. Za ogrevanje bodo poskrbeli domači Old Bridge Cartel, s prodornim ženskim vokalom in odličnimi kitarskimi rifi v stilu grunge-a iz 90tih, vmes pa boste slišali tudi kako priredbo.

V soboto:

6. European Walking Tour Slovenija se bo začel ob 9. uri pri vhodu na trim stezo na Fazaneriji. Pot vas bo vodila po Fazaneriji in njeni okolici in je dolga približno 5,2 km.

Na Gradu na Goričkem bo med 10. in 16. uro potekal že 14. Grajski bazar. Obiskovalcem bo na več kot 20 stojnicah na voljo bogata ponudba izdelkov domače obrti in dejavnosti imetnikov kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko. Sejemsko dogajanje bo dopolnila kulinarična ponudba. Od gradu do Doživljajskega parka Vulkanija bo obiskovalce vozil Olijev turistični vlakec. Na zgornjem grajskem dvorišču vabljeni na ustvarjalne delavnice. Ob 10.30 bo slavnostni govornik predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, mag. Dejan Židan. Sledila bo podelitev priznanj za Naj travnik, Naj sadovnjak in Skrbnika narave na Goričkem v 2019. Grajski bazar bosta z glasbo popestrila »Dorina Gujt in Boris«.

Člani Društva za kolesarstvo in umetnost Beltinci v sodelovanju z Občino Beltinci prirejajo že 7. pomurski Oktoberfest. Že čez dan boste lahko na grajskem dvorišču poskusili bolj ali manj pekoč Chili con Carne, ki ga bodo skuhali tekmovalci. Za najmlajše pripravljajo otroški mini Oktoberfest in vabijo vse otroke s starši, da preživijo jesensko sobotno popoldne z njimi. V šotoru pa pripravljajo pravo oktoberfestovsko vzdušje. Prepričani so, da vam bo prijetna glasba, litrski vrči piva, natakarice v dirdlnih, odlična hrana ter še marsikaj drugega zagotovo zelo popestrilo jesensko soboto. Za dobro zabavo bodo poskrbeli: Prleški Kvintet, Skupina D-Dur, Me tri do polnoči, Böltinska plej banda in Skupina Standard.

V Mladinskem centru Gornja Radgona bo od 18. ure naprej Potopisno predavanje Damijana Sovca: Belorusija.

Humanitarno društvo ADRA Slovenija v okviru programa Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki (NSSO) organizira dobrodelni gospel večer. Dobrodelni koncert z naslovom »Z glasbo do znanja« bo potekal ob 18.00 v Kulturnem domu Lendava. Vstop je brezplačen. Humanitarno društvo ADRA Slovenija pa bo zbiralo prostovoljne prispevke za šolski sklad dvojezične osnovne šole Lendava I. Iz tega sklada se bo tako poskrbelo za šolske in obšolske dejavnosti pomoči potrebnih otrok. Poleg zelo dobro poznane gospel skupine AGAPE bosta nastopila tudi mladinski pevski zbor DOŠ1 Lendava ter glasbena skupina DOŠ1 Lendava.

V MIKKu se bo od 22. ure naprej odvijal »Klubski maraton Radia Študent 2019: GLOG in Pantaloons«. Dvojec GLOG s kitaro, različnimi efekti in vokalom v svoji glasbi zrcalita žanre postrocka, posthardcora, eksperimenta in spoken worda z močnimi vplivi bendov, kakršna sta Slint in Ulver. Stojita pa tudi za močnimi besedili, ki nikogar, ki bo prisluhnil, ne bodo pustila mirno spati. Trio Pantaloons je le kako leto star energičen kolektiv, ki v svoji glasbi spomni tako na svirke balkanskih trubačev kot na novo mladostno londonsko jazz sceno. Operirajo le s tubo, saksofonom in bobni, a vseeno si lahko privoščijo tripe v elektrofunk, dubstep, broken beat ali jazz.

Po poletni pavzi se klub OXYGEN z »Restart: Mišići« ob 22. uri vrača na klubsko sceno! Pripravili so vam goro atraktivnih in special vsebin, samo da vam party ostane dolgo v spominu. Restart je nova party organizacija, ki se orientira na moderni Balkanski zvok. To pomeni, da boste na partyju slišali popularne hite Jale in Bube, Raste, Maye Berović, Aleksandre Prijović, Cobya, Connecta, Senidah,... Seveda pa tudi tiste klasične komade Saše Matića, Ace Lukasa, Mile Kitića, itd....

V nedeljo:

Ob 19. uri bo v Joga Centru v Murski Soboti potekal Ritual z Zvokom gongov. Vabijo vas v ritual z zvokom, kjer se ustvari sveti prostor za blagoslove, ki se skozi proces transformacije s prvinskimi vibracijami sidrajo v energetsko polje posameznika.

17. tradicionalni Kapüstni den 

Turistično društvo Dišeči volčin v sodelovanju z vasjo Šalovci in Občino Šalovci tudi letos pripravlja tradicionalni Kapüstni den, ki bo na prireditvenem prostoru Volčin v središču vasi Šalovci.

Kapüstni den bo v nedeljo, 13. oktobra 2019 z začetkom ob 10.30. Gospodinje iz Občine Šalovci bodo pripravile razstavo jedi iz zelja, ki jih bodo ponudile na pokušnjo obiskovalcem. Ekipe se bodo tudi letos pomerile v izboru najboljšega segedina, ocenjevalna komisija pa bo izbrala še najbolj izvirno zeljno maskoto. Prireditev bo popestrena s prikazom tlačenja zelja na tradicionalen način v izvedbi KUD Budinci. Program bosta povezovala dva Jožefa, v kulturnem programu pa bodo nastopili folklorna skupina KUD Šalovci, kvartet pozavn Glasbene šole Murska Sobota pod mentorstvom Marka Slaviča in etno skupina Što ma čas. Na stojnicah se bodo predstavili lokalni obrtniki in proizvajalci, obiskovalce pa čaka tudi bogat srečelov lokalnih pridelkov in izdelkov. Za otroke bodo na voljo napihljiva igrala. Degustacijske dobrote iz zelja bodo tudi letos dopolnjene z zanimivo gostinsko ponudbo domačih jedi. Vstopnine ni. Organizatorji vabijo vse, ki želijo spoznati kulinariko in dodatno ponudbo vasi Občine Šalovci ter poskusiti jedi iz zelja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2019 ob 18:33 čondraš gost

      No, kot že rečeno, Hrvatom ej odklenkalo, deca so mogla v šole pa v vrtec, pa nema više hrvatskog jamranja na naših odrih.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.10.2019 ob 21:52 Emma gost

        Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - www.lady4.fun To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam vas tam :)

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2019 ob 19:35 gost

      Pavel a si se skril v mišjo luknjo in zdaj spet lajaš, ne boj se, protestniki so se že razšli.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.10.2019 ob 9:33 gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku.... Tako sem začel ..... >>>>>> www.CashFlow77.Com

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.10.2019 ob 0:41 gost

      Upam da šalovsko zelje ne bo tako slabo ,kot NK Šalovci,razen če NK Cven podari točko za lonec kapuste.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.10.2019 ob 8:19 gost

      ŽUPAN OBČINE ŠALOVCI PREBUDI SE IN NAREDI RED V NK ŠALOVCI.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.