https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Prekmurski kolesar končuje kariero

11.10.2019  

Eden najboljših slovenskih kolesarjev Simon Špilak pri 33 letih končuje tekmovalno pot. Prekmurec je v svoji karieri dosegel 12 poklicnih zmag, dvakrat je bil najboljši na prestižni etapni dirki po Švici, enkrat pa na dirki po Romandiji. Od leta 2012 je dirkal za Katjušo.


"Takšne odločitve so vedno izredno težke. Veliko je dejavnikov na obeh straneh in ko tehtaš, zakaj odnehati ali nadaljevati, nemalokrat prideš do spoznanja, da je teža na obeh straneh enaka. Tako da sem se odločil intuitivno, iz trebuha, kot pravijo. Seveda bi še lahko nekaj let nadaljeval, ampak mislim, da je pravi čas. Na koncu sem zelo zadovoljen s svojo kariero in rezultati. In tako sem tudi vedno hotel končati. Zadovoljen," je za Delo povedal Špilak.

Špilaka so v zadnjih letih povezovali z Bahrain-Meido. 33-letnik je o tem dejal, da so v prvi polovici leta potekali pogovori, a je že takrat razmišljal o koncu kariere.

Foto: Team KATUSHA ALPECIN

Špilak je od leta 2012 dirkal za Katjušo, katere licenco za svetovno serijo je nedavno kupil Israel Cycling Academy. Prekmurcu se bo pogodba z rusko ekipo, ki je imela švicarsko licenco, iztekla s koncem sezone.

Profesionalno kolesarsko pot je Špilak začel pri Krki-Adrii Mobil, leta 2008 je prestopil med profesionalce v Lampre, kjer je ostal do odhoda v Katjušo.

Leta 2004 je Špilak v Veroni osvojil tretje mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu, večino uspehov pa je dosegel v spomladanskem delu sezone. Med drugim je slavil tudi na dveh enodnevnih dirkah, na veliki nagradi Miguela Induraina in Eschborn-Frankfurt. Njegovo 9. mesto na dirki po Flandriji iz sezone 2008 je še vedno eden največjih uspehov Slovencev na največjih enodnevnih preizkušnjah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.