https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V soboškem parku pretepli partnerja znanega Slovenca

14.10.2019 ob 17:45  

Pretekli konec tedna je v mestnem parku Murska Sobota znova prišlo do pretepa. Tokrat se je več oseb napadlo Reneja Žuniča, 35-letnega aktivista za pravice istospolno usmerjenih in partnerja Nejca Reka, ki ga poznamo iz šova Bar.  

Kot je na svojem Facebook profilu zapisal Nejc, so Reneja ponoči iz sobote na nedeljo pretepli in mu zadali hude telesne poškodbe: »Poleg polomljenih reber, se za ledvico zdravniki še vedno borijo, saj ne bo nikoli več delovala 100%, če pa jo obdrži, pa bo delovala samo cca. 60%!«

Foto: Fb Nejc Rek

Ob tem je pretep označil za poskus umora, saj so Reneju zadali hude telesne poškodbe, zaradi katerih bo imel celo življenje posledice. Izrazil pa je tudi razočaranje, da se ni oglasila nobena priča napada.

»Moram pa reči, da je to sramota, da se to dogaja v naši državi, natančneje v Murski Soboti. Da pa ni nihče ničesar videl, ne slišal? NE VERJAMEM, da ni bilo takrat blizu nikogar, ki bi dogodek videl! Tistemu, ki je to storil pa sporočam, da ga bomo slej kot prej našli in bo odgovarjal za škodo, ki jo je naredil mojemu partnerju. Dejansko je šlo za poskus umora, saj so Reneju zadali hude telesne poškodbe, zaradi katerih bo imel celo življenje posledice! Nikakor ne bomo pustili, da krivci ostanejo nekaznovani, gremo do konca, proti homofobiji in da dosežemo, da bodo storilci dobili svoje!«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2019 ob 19:29 aaa gost

      fuj

      25 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2019 ob 19:32 gost

      Navgražno.

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.10.2019 ob 19:46 gost

      Smrad.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.10.2019 ob 21:41 gost

      kelko vas ge nesnage

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.10.2019 ob 7:03 Neznalec gost

      Keri od teh dveh je znani?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.10.2019 ob 8:11 Pohodnik gost

      Vsak je svoje srece kovac...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.10.2019 ob 8:17 kilonja gost

      Sem bral interviju z Renejem, ki je povedal da je že v mladosti imel homoseksualna nagnjenja..ni bilo tega treba skrivati, vsaki ki je kdaj bil v njegovi bližini je lahko videl in slišal geste gay-a, ki svoje usmeritve ne more skriti. Ampak ok.bravo ded, za vsako ki si jo uspel nategnit , smola za njih :)). Sicer pa vse dobro in uspešno okrevanje.

      0 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.10.2019 ob 8:49 cule gost

      Naletel in gnjavo in se vsiljeval z svojo drugačnostjo verjetno na napačnega in zdaj je v bolnici .

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.10.2019 ob 8:50 Lendavski nadvojvoda gost

      Znani Slovenec?Kako?Kaj pa je naredil razen tega,da po Ljubljani paradira z mavrično zastavo.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.10.2019 ob 9:27 gost

      Preveč izzivajo, nadlegujejo, tečnarijo, ... in potem se najde nekdo, ki jih za te njihove izpade kaznuje. Še več bo tega, ker se dobesedno preseravajo. Mislijo, da so edini in vsemogočni. Fuj nesnaga. Novinarji jim pa še potuho dajete. So tudi med vami pedri?

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2019 ob 14:04 gost

        10:04......... to, kar delajo na Sobotainfo, je prava svinjarija. Če napišeš kaj proti tema dvema ali proti pedrom, te brišejo. Pluse in minuse pri komentarjih pa sami prirejajo kot jim paše. Res me zanima, če so na Sobotainfo zaposleni homoseksualci.

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.10.2019 ob 9:44 Strelec gost

      Sem sicer proti takemu nasilju. V dobri meri pa si je sam kriv, ker se pedri in lezbace vedno bolj vsiljujejo in posiljujejo druge z drugacnostjo. Bojta pedra za sebe pa ne gnjavita javnost z tem sranjem. Isto velja za vegane, ki so vedno bolj agredivni in vsiljivi z tem veganstvom. Vseeno upam, da bodo storilce prijeli in bo Rene okreval.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.10.2019 ob 14:46 Lendavski nadvojvoda gost

      Ne smeš biti proti pederističnemu Vatikanu,ne proti isto taki politiki,ne proti taki sceni in peder umetnikom,ne proti šoli,ki z večinskostjo samih učiteljic uničuje rod ...Si proti Musličem,ki tukaj nimajo kaj iskati,pa nisi multi...Eno spiješ ,pa si kronik, zrezke ješ,pa uničuješ okolje...Vse gre k vragu.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.10.2019 ob 15:41 čondraš gost

      Nobeno nasilje ni sprejemljivo, tudi to ne. Se pa ne čudim da se pripeti kaj takega, glede na agresivno gayevsko propagando in samopromocijo. živite zase, kot ostali živimo zase, ne se klinčit z nekimi samooklicanimi človekovimi pravicami. Žal je tako, kdor ima denar, ta je vladar in določa pravila igre kakor njemu pašejo, v našem primeru je to sprevržena levičarska elita, ki prakticira od homoseksualnosti,pedofilije, zoofilije, seksanja s polpismenimi afričani, swingerstvo itd...ni da ni in ker imajo politično moč in se sramujejo sami sebe, potem skušajo preko kontroliranih medijev sebe ( seveda ne neposredno) prikazati kot povsem normalne, češ, ko jih bomo vsi sprejeli, se bodo lažje sami sebe sprejeli. V resnici, pa boli nas kure.c za vaše parade in maškarade, pustite nas s svojim načinom življenja pri miru. Bistveno večkrat kot gayi, so v življenju bili tepeni debeli, tisti z očali, tisti z revnih družin ali socialno ogroženi itd...pa še nisem nikjer na Svetu srečal aktiviste ki bi se zavzemali za te skupine ljudi ki so izpostavljene diskreditaciji že stoletja, sploh v šolah. Ko pa smo že pri gayih, malo namiga za kakšno raziskovalno novinarstvo pomurec.com, naredite članek o tem koliko slovenskih gay fantičev, se hodi prodajat v avstrijske nočne lokale in tudi v ilegalo ;).

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2019 ob 17:56 gost

        Nekatere stvari si odlično napisal. Super. Čestitke za to. Samo vse levičarje ne meči v isti koš, prosim. Sem levičar, a sem zelo proti homoseksualcem. Enostavno jih ne prenašam in pika. Da bi vsaj ostali v svoji družbi in ne bi nadlegovali ostalih, ki niso njihovi. Ne, oni izzivajo kjer le morejo. In, ko to njihovi izzivanje in nadlegovanje nekomu dokurči, dobijo batine. Potem so pa vsi drugi krivi, samo oni ne.Novinarji jih pa še zagovarjajo na vse načine. Kar želim si, da bi mi eden od njih težil. Videl bi on vraga svog.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2019 ob 21:54 čondraš gost

        sprevržena levičarska elita...te imam v mislih," levičarje", ki hodijo naokoli oblečeni v Armanija in Desigual obuti v Prado itd..

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.10.2019 ob 17:38 bömbrlek gost

      Pretepeni lahko govori .Vprašajte ga tudi kaj je bilo ,da je dobil .Nišče ga sigurno ne bi napadno če se ne bi vö meto ,ali pa naleto in bil vsiljiv do osebe,ki ni gay .

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2019 ob 17:54 čondraš gost

        Lahko je komu bil kaj dolžan ? Njegova punca trdi da so ga poizkušali umoriti, to pomeni da je nekdo načrtoval fizični napad nanj, dvomim da zaradi spolne usmerjenosti. To so težke obtožbe, umor.Že poizkus uboja ni kar tako, ampak vprašanje če loči te zadeve punca od Reneja.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.10.2019 ob 21:27 Lendavski nadvojvoda gost

      Ja,kateri je zdaj diklina,kateri pa fant?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.