https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOŠARKA

FOTO: KD Nona Sobota premagala KD Ljutomer

Ljutomer, 14.10.2019  

Pretekli vikend se je pričela nova sezona Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige. Letos v njej tekmuje 7 moštev: KK Beltinci, KD Ljutomer, KK Lotmerk, ŠD Sobota, KK Lindau, ŠD Tropicano Bistrica ter povratniki KD Nona Sobota. V prvem krogu so bili branilci naslova – KK Beltinci – prosti, derbi kroga pa je potekal v Ljutomeru, kjer so drugo uvrščeni iz lanske sezone gostili Nono. KK Lotmerk je doma nadigral Bistrico z 82:32, ŠD Sobota pa je doma pravtako nadigrala Lendavo z 79:60.


KD Ljutomer  59:71  KD Nona Sobota
(23:16, 12:25, 9:13, 15:17)

Tekmo so bolje odprli Prekmurci, ki so preko obeh Bilićev povedli s 7:1. Nato so se prebudili tudi domači in z delnim izidom 15:2 povedli za 7 točk. To prednost smo uspešno zadržali do konca prve četrtine. Drugo četrtino so znova bolje odprli gostje in nas s pametno igro pod koš, na visokorasla brata Bilić, počasi začeli loviti. V šesti minuti so nas preko trojke Ficka tudi ujeli in prehiteli. Nona je bila vseskozi boljša in počasi večala svojo prednost, ki je ob polčasu narasla na 7 točk – 35:41.

Drugi polčas se je začel z izenačeno igro na obeh straneh. Gostje so uspešno odbijali naše poskuse in ohranjali prednost. V zadnjih dveh minutah četrtine so z delnim izidom 6:1 svojo prednost povišali na 10 točk – 44:54. Tekma seveda še ni bila odločena. Živčno vzdušje, h kateremu so pripomogle tudi nekatere zanimive sodniške odločitve na obeh straneh, je svoj vrhunec doseglo v peti minuti, ko je pri domačih Štrakl prejel tehnično napako. Zaradi nešportne osebne napake nekaj minut prej je moral predčasno na klop. Kmalu se mu je s peto osebno napako pridružil še Bot, tako da smo domači ostali brez visokih igralcev pod košem. Gostje so uspešno držali prednost in na koncu zasluženo slavili prvo zmago v sezoni. Pri gostih je bil s 27 točkami najzaslužnejši za zmago Jure Bilić, Gregor Ficko pa jih je dodal 18. pri domačih je Jernej Copot dosegel 22, Andrej pa 15.

Foto: Tomaž Sagaj

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2019 ob 10:05 gost

      Zgleda, da je v tej Noni veliko denarja, da so mnogokje sponzorji.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.10.2019 ob 14:32 čondraš gost

      Evo ga, počela se prekmurska WNBA krumpli liga, tisoče gledalcev se je gnetlo na tribunah, novinarske konference na najvišjem nivoju, 4 kamere v vsaki dvorani, prenosi na Eurosportu, množice so navdušene. Debeli pa kaj ste te vi delali ? -50 ? Pa dobro Debeli kaj vi ste napadali brez žoge ali kaj ? jebe.mti vse skupaj, dvorano vam podreti pa konec s krumpli ligo.

      2 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.10.2019 ob 16:36 čondraš gost

      Jaz točno vem kaj sem želel povedati s svojim komentarjem, ti verjetno ne, glavno pa je da še DF ve kaj sem želel povedati, ko vsaki teden pljuva po nogometu tu na portalu.Glavno je da veva jaz in on, ok ?

      1 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.10.2019 ob 6:21 vlado p gost

      Čondraš ti si eden od tistih z kavča ki samo kritiziraš športnike ,verjetno si se nigdar nej ukvarjo z športon zato so tvoji komentarji zelo bedni ! Šport bilo kateri je balzam za telo !

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2019 ob 8:06 čondraš gost

        Res je, nikoli s enisem ukvarjal s športom, razen z balinanjem ki je svetovni šport, ki ga igrajo vse generacije. Košarka nima niti ene ekipe denimo na Goričkem in to krumpli ligo ki se jo greste bi morali zakonsko prepovedati...v enem krogu se zbere na treh tekmah ( že liga ki ima 7-klubov je sama po sebi sramota ) mogoče 50 ljudi..pralnica denarja kot pravi vaš soigralec DF . Klub ki v takšni ligi izgubi za -50 bi pa bilo treba kazensko ovaditi zaradi stav..aja, te lige ni na stavnicah..hahaha..pridemo mi to malo pogledat, kako Debeli deli banane in zabija , pri - 50 :).

        1 11 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.10.2019 ob 8:29 čondraš gost

      Takšnim ligam bi morali nabiti dodatni okoljski davek, ogrevajo dvorane za 50 ljudi, onesnažujejo okolje in od tega nihče nima nič ,razen sodnikov ki dobijo plačano za par nogavic in ene spodnje gate.

      0 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.10.2019 ob 9:54 Ajaj gost

      Čondraš tejbe so starši zlorabljali?

      22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.10.2019 ob 18:00 Ajaj gost

      Ges pa mijslen ka so te, ali te še.

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.10.2019 ob 11:31 čondraš gost

      Niste napisali kdo je bil MVP kroga ? Debeli je dosegel trojni dvojček ( ta se gleda malo drugače kot v višjih ligah ) in sicer,statistika debelega...2 dosežena meta, 2 -krat je zaploskal soigralcem in 2-krat se je raztezal ( obakrat po slabem raztezanju ni bil poslan v igro ) .

      0 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.