https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Odbojkarice Ljutomera začele sezono s porazom

Ljutomer, 16.10.2019  

V soboto, 12. oktobra, je v športni dvorani ŠIC Ljutomer, potekala prva tekma 1B. lige za odbojkarice v sezoni 2019/20, kjer sta se prvič srečali ekipi ŽOK Ljutomer in OD Krim iz Ljubljane. Gostje so igro zanesljivo dobile z rezultatom 1:3 (-13, -17, 28, -17). Domačinke so bile enakovredne zgolj v tretjem setu.


ŽOK Ljutomer - OD Krim 1:3

ŽOK Ljutomer: Makoter (4), Sakovič (17), Crvenković (6), Kosi (2), Svatina, Petek (13), Kutnjak (6), Rakuša, Pintarič. Trener : Tot

OD Krim: Kolenc, Ščuka Ajda (22), Deželak (6), Bavdaž (16), Ščuka Ana (1), Kaučič (8), Oletič Diana (5), Oletič Michelle, Kenda (1), Alibegič, Jerman. Trener: Časar Jože, Pajančič Tina (pomočnik).

V Športni dvorani ŠIC Ljutomer se je na tekmi, ki je potekala 12. oktobra 2019, zbralo 120 gledalcev. Sodnika tekme sta bila Mojca Tovornik (Maribor) in Amir Suljkanovič (Maribor).

Uvod so boljše odprle igralke Krima, ki so po dveh slabših sprejemih domačink povedle z 0:2 in nato po dobrem zaključku Bavdaževe še z 2:4. V dokaj raztrgani igri na obeh straneh, ko sta obe ekipi bili nekako v krču, so se bolje znašle gostje in povedle s 6:9 in kasneje kar z 9:19. V tem delu igre je bilo očitno, da nekoliko spremenjena ekipa domačink še ni uigrana, saj je bila njihova igra neorganizirana in dokaj konfuzna. To so izkoristile gostje, ki so preko Bavdaževe uspešno zaključevale napade ter prvi set zanesljivo in zasluženo dobile s 13:25. 

V drugem setu se igra domačink ni bistveno spremenila, saj je bilo veliko napak na sprejemu in posledično slabo organiziranih napadov. Gostje so izkoristile tako anemično igro Ljutomerčank ter ob zanesljivi igri v polju tudi ta set peljale sebi v prid, saj so povedle s 4:9. Šele po tem visokem vodstvu gostij so se domačinke nekoliko zbrale ter dosegle nekaj zaporednih točk ter izid po uspešnem napadu Sare Kutnjak znižale. To je domačinkam dalo novega poleta, saj so v nadaljevanju zaigrale nekoliko boljše ter se približale gostjam na tri točke razlike. Vendar je bilo to premalo, saj so v nadaljevanju naredile preveč lastnih in nepotrebnih napak, kar je tudi v drugem setu pomenilo zmago borbene in kvalitetne ekipe iz Ljubljane. 

Šele v tretjem setu so Ljutomerčanke le pokazale, da znajo igrati odbojko, saj so z nekaj uspešnimi akcijami in ob dobri igri vseh igralk v polju, povedle s 7:4. V nadaljevanju smo gledali dokaj izenačeno in borbeno tekmo, ko sta ekipi izmenično dosegali točko za točko. Ob taki izenačeni igri, ko nobena ekipa ali igralka ni izstopala, je bil rezultat pri 21:21 izenačen. Do konca seta, ko so imele domačinke že dve zaključni žogi, gostje pa so izid pri 24:24 izenačile, smo gledali zelo borbeno igro obeh ekip. Gostiteljic zato, ker so želele dobiti vsaj en set, gostij pa, ker so želele obračun dobiti. Temu je bila najbližje Bavdaževa, ki pa je set žogo udarila izven polja. To je dalo novega poleta domačinkam, ki so po napadu Sare Sakovič dosegle zaključno žogo ter tretji set dobile. 

Kar so pokazale domačinke v tretjem setu, je bila očitno le kratka epizoda, saj so v četrtem setu ponovno popustile ter omogočile gostujoči ekipi, ki je igrala zanesljivo in dobro odbojko, da povede z visokih 5:13. Kot v prvih dveh setih so namreč domačinke igrale spet dokaj neorganizirano in s prevelikim številom lastnih napak. Žal so slednje pomenile razliko med ekipama, ki jo domačinke niti z borbeno igro niso mogle nadoknaditi. Tudi nasveti trenerja niso imeli pravega učinka pri igralkah, kar je pomenilo, da so gostje tudi ta set zanesljivo dobile.

Foto: arhiv Pomurec.com

Pri domači ekipi je z igro izstopala le Sara Sakovič, ki pa žal pri soigralkah, predvsem v napadalnih akcijah, tokrat ni imela prave pomoči. Pri gostujoči ekipi si pohvalo zaslužijo vse igralke, ki so nastopale, predvsem pa Ajda Ščuka in Nika Bavdaž, ki sta bili udarna sila v napadu ter seveda dosegli daleč največ točk za OD Krim.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2019 ob 11:52 gost

      5-KO bi z veseljem

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2019 ob 17:11 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Kot vse kaže, bosta obe pomurski ekipi izpadli tudi iz 1B LIGE. Saj ni čudno. Glede na trenerska imena.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.