https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dijakom SPTŠ Murska Sobota podelili nemške jezikovne diplome

Murska Sobota, 16.10.2019 ob 9:00  

V torek, 15. oktobra 2019, je v prostorih Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota potekala svečana podelitev nemških jezikovnih diplom DSD I Pro, ki so jih podelili 24 dijakom SPTŠ.


Nekaj besed o sami diplomi je za uvod povedal ravnatelj SPTŠ prof. Ludvik Sukič in dejal, da gre za mednarodno veljavno jezikovno diplomo, ki pomaga pri nadaljnji poklicni poti predvsem v Nemčiji ter tudi drugih nemško govorečih državah, tako pri sami zaposlitvi kot tudi pri študiju v tujini ali izmenjavah. Svečane podelitve se je udeležil tudi ambasador ter izredni in pooblaščeni veleposlanik Zvezne republike Nemčije Klaus Peter Riedel.

Nemška jezikovna diploma (DSD) je dokazilo o znanju nemškega jezika. Pri izpitu se preverjajo vse štiri jezikovne spretnosti, slušno in bralno razumevanje ter pisno in ustno sporočanje.

SPTŠ Murska Sobota je prva srednja šola v Sloveniji, ki izvaja priprave na izpite za pridobitev nemške jezikovne diplome DSD I PRO, ki je namenjena dijakom strokovnih in poklicnih šol. Izpitne vsebine so poklicno naravnane in služijo pri pouku nemščine, kot dodatna motivacija za neposredno uporabo naučene snovi. Pri tem programu se ne uči strokovnega jezika, marveč sama uporabnost nemščine v praksi in pri praktičnem usposabljanju v podjetju. Predvsem se vadijo komunikativne situacije v raznih poklicih.

Od 24 podeljenih diplom je kar 23 dijakov opravilo jezikovni izpit na ravni B1, en dijak pa na A2 ravni. Nemške jezikovne diplome so dobili naslednji dijaki: Sara Škerban, Valentina Kreft, Julija Vnuk, Nino Perša, Nuša Ropoša, Megi Bartol, Viktorija Kuplen, Rok Petek, Teo Krpič, Vito Pozvek, Pascal Tivadar, Tadej Genc, Patrik Recek, Aleks Šernek, Gal Sukič, Štefan Tot, Aleks Rakuša, Aleks Marinič, Dominik Šlemer, Luka Grabar, Samo Benko, Denis Mencigar, Janko Horvat in Aleš Brunčič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.