https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

To je razlog za višje cene vrtca

08.12.2019 ob 9:00  

Lendavska občina se je odzvala na očitke o visoki ceni vrtca v Lendavi. Na spletni stran občine so zapisali, da so bile cene programov Vrtca Lendava – Lendvai Óvoda nazadnje spremenjene na 4. seji občinskega sveta Občine Lendava, ki je bila 6. marca 2019. Veljavne cene se tako uporabljajo že od 1. marca 2019 naprej. Poglavitni razlog za takratno spremembo in hkrati zvišanje cen programov pa je bilo povišanje stroškov dela kot posledica sprememb in dopolnitev Kolektivne pogodbe za področje vzgoje in izobraževanja in tudi drugih dvigov osebnih dohodkov (minimalne plače).


"Ne takrat in ne sedaj na Občino nismo prejeli pritožb staršev. Po preverjanju v Vrtcu Lendava so nam potrdili, da so v zadnjem mesecu prejeli nekaj klicev glede prejetih položnic, ki so v nekaterih primerih res višje" so sporočili iz občine Lendava.

Da so cene položnic višje pa navajajo, da je to posledica:

- novo izdanih odločb s strani Centra za socialno delo glede uvrstitev v plačne razrede – glede na boljše trende pri zaposlenosti je tudi nekaj staršev uvrščenih v višje plačilne razrede;

- kot drugi razlog pa so lahko tudi spremembe pri prehodih med programi vrtca in ker so cene programov različne, so potem seveda tudi zneski na položnicah lahko drugačni (v primeru, da je otrok prešel zaradi novo oblikovanih oddelkov v program z višjo ceno).

"Glede primerjave cen programov Vrtca Lendava s cenami Vrtca Murska Sobota je potrebno povedati, da ima Vrtec Murska Sobota enotno ceno za program 1. in 2. starostnega obdobja, ki znaša 439,70€. Vrtec Lendava pa ima kot večina vrtcev v Sloveniji oblikovano ceno v skladu s Pravilnikom o metodologiji za oblikovanje cen programov v vrtcih, ki izvajajo javno službo, glede na dejanske stroške po posameznih programih. Z Vrtcem Murska Sobota je tako edino primerljiva naša povprečna cena, ki znaša 450,06€, kar pomeni, da je za 10,36€ višja in ne za 90 evrov kot je bilo to objavljeno v lokalnem spletnem medij Lendava-on.net. Če kot primer vzamemo še ceno vrtca v Veliki Polani, ki ima tudi enotno ceno, ta znaša 468,00 evrov, kar je za 17,94 evrov več od naše povprečne cene. Tako da navedba, da ima lendavski vrtec najvišjo ceno v Pomurju, ne drži", sporočajo iz občine Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2019 ob 12:35 sandokan gost

      Poglejte, dragi "zabiti" ljudje. Nič ne bo država plačevala višjih plač javnim uslužbencem, dvignile se bodo cene storitev in sami uporabniki teh storitev bodo plačali povišanje plač, to bo prvič, drugič pa preko zvišanih davkov. Še lep čas bo nekaterim potrebno, da dojamete, kaj počnejo vlade z vami 29 let? Butci so butci, butale obstajajo, samo takratni butalci tega ne bi dovoljevali.O davku je država govorila pred recesijo, najdite mi človeka v vodstvu države, ki go za to, da se davki vrnejo na raven tistih pred recesijo. Torej sami državni uradniki poneumljajo narod, lažejo pa sami sebi, kako ne bodo butalcem.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2019 ob 13:29 Yeap gost

      Zanimivo,kako lahko višjo ceno zaradi dviga plač upravičimo samo z enim stavkom - spremembe pri prehodih med programi vrtca .V bistvu bi spremembo cene lahko tudi argumentirali z spremembo na zimski čas,ali pa adventi čas.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2019 ob 17:07 Tone gost

      Jaz sem želel samo svoji hčerki pomagati kot glavni. Dokler sem bil na oblasti smo jo imenovali za direktorico in pred koncem mojega mandata smo še malo povečali cene storitev, kar bo sedaj veliko težje , ko me ni več tam. Vsaka podobnost z realnimi osebami in časovnico je izmišljena. Beeeee

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.12.2019 ob 18:00 gost

      Vidim, da nekateri res ne razumete, da bi pol milijona evrov, ki je šlo v Murine reflektorje, 550.000 evrov, ki je šlo v za aviatiko " za privabljanje turistov " 80.000 evrov za neki kamen in kovino, ki pač mora biti zraven umazane fasade, 4,5 milijona evrov " za lepo tlakovano ulico ", ............. šlo lahko za plače učiteljic, vzgojiteljic, medicinskih sester, negovalk, strežnic, kuharic, čistilk, ....... in bi cene v vrtcih, raznih domovih, ....... ostale enake. DENARJA JE DOVOLJ, IMETI MORAMO PRAVE LJUDI, KI ZNAJO ZASTAVITI PRAVE PRIORITETE. Ko je pa županu in podžupanu zgoraj našteto ( predvsem reflektorji!!!!! ) bolj pomembno kot ljudje, ki opravljajo težko in odgovorno delo .............. škoda dalje pisati, ker ne morem ničesar spremeniti, določenim osebkom pa ne pameti in odgovornosti dati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.