https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Cvenu stopili skupaj za otroke in prenovo šole v Tanzaniji

Cven, 22.10.2019 ob 19:00  

V nedeljo, 20. oktobra, je v Zadružnem domu na Cvenu potekal dobrodelni koncert Stopimo skupaj, kjer so se zbirali prostovoljni prispevki za otroke in prenovo šole v Tanzaniji. Del zbranih prispevkov bo šel tudi "slovenskemu" šestletnemu fantku Galu iz Dupleka za nujno potrebno operacijo rokic v ZDA ter tudi drugim Pomurskim otrokom.

 

V Zadružnem domu na Cvenu je bilo v nedeljo pestro, kakor tudi čustveno dogajanje. Nastopili so učenci Osnovne šole Cven, Folklorna skupina KD Cven, Skupina Človenija, Duet Beročka in prleški kantavtor Samo Budna. Dogodek je povezovala voditeljica Barbara Habjanič.

Dogodek je med drugim organizirala mlada prostovoljka Anisa Kelenc, ki se je letos vrnila iz Tanzanije, kjer je poučevala otroke v tamkajšnji šoli. Zaradi tamkajšnjih slabih razmer za samo življenje in izobraževanje otrok, bo zbrani denar šel za obnovo osnovne šole, za šolske prostore, šolske potrebščine ter tudi za hrano. S tem bodo lahko omogočili dostojnejše izobraževanje tamkajšnjih otrok ter njihovo boljšo prihodnost.

Kot je ganjeno dejala Anisa: "Mali koraki delajo svet lepši, vsak tak korak pa doprinese k dobrobiti celega sveta. Za pomoč drugim ni potrebno iti v Afriko, dovolj so tudi majna dejanja v domačem okolju, kot so pomoč sosedu, starim staršem, šoli, različnim društvom ali župniji." "Vsako, še tako majhno dejanje šteje," je poudarila.

Za njeno dobrodelno delovanje se je Anisi zahvalila tudi predsednica KS Cven Saša Polajnar.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija