https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ljutomerski gasilci so se predstavili na dnevu odprtih vrat

22.10.2019 ob 15:00  

Gasilci in gasilke PGD Ljutomer so v soboto, 19. oktobra, na Glavnem trgu v Ljutomeru pripravili dan odprtih vrat.

Zbrane sta nagovorila predsednik PGD Ljutomer Danilo Polanič in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler.

Obiskovalci so si lahko ogledali in pobližje spoznali vozila, gasilsko opremo in delo, ki ga opravljajo gasilci. Poleg tega pa so si lahko ogledali tudi predstavitve ljutomerskih gasilcev in gasilk vseh starosti.

Najmlajši gasilci, pionirji in pionirke, so se predstavili z dvema vajama, in sicer z razvrščanjem in z vajo z vedrovko. Sledila je tekmovalna vaja članov in članic – trodelni napad (suha izvedba), starejši gasilci pa so se predstavili z vajo raznoterosti.

Predstavili so se tudi operativni člani društva, ki so prikazali postopek tehničnega reševanja – razrez vozila in reševanje poškodovancev iz vozila v primeru prometne nesreče ter reševanje iz višin oziroma iz višjih nadstropij stanovanjskih objektov.

Leonardo Markovič iz podjetja GasiMa pa je prikazal pravilne in nepravilne metode gašenja gorečega jedilnega olja z različnimi gasilnimi sredstvi – z gasilnimi aparati na CO2, prah in peno ter gašenje z vodo.

Foto: pgd-ljutomer.si

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2019 ob 15:26 Banovčar gost

      Kaj so spet katerega dvignili z dvigalom in ga krstili.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2019 ob 23:15 akumulator gost

      Kako pa kaj akumulator? A so ga odklopili? IN kdo bo plačal čiščenje trga, ko so zažigali olje? Kaj se to meni samo zdi, da so vsi gasilci nekam okrogli? Pa neke podbradke imajo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.