https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pozor, tega izdelka nikar ne zaužijte

23.10.2019 ob 9:00  

Trgovska veriga Mercator je obvestila Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja odpoklic rozin »Garden GOOD« s trga.

Podjetje je v okviru lastne kontrole ugotovilo v neskladni seriji živila presežene najvišje dovoljene vsebnosti mikotoksina ohratoksina A.

Mikotoksini so sekundarni metaboliti gliv, ki spadajo med najnevarnejše v živilih prisotne naravne kontaminante. Ohratoksini lahko povečajo verjetnost za razna obolenja, kot so odpoved ledvic, rak na jetrih in nastanek tumorjev, hkrati pa tudi oslabijo delovanje imunskega sistema.

Izdelek, ki so ga odpoklicali s trga ima naslednje podatke:

Potrošniki naj živilo ne zaužijejo. Za vračilo izdelka, ki ga morda še imajo doma, se naj obrnejo na mesto nakupa oziroma na zgoraj navedenega posrednika (telefon: 01 560 1217), so zapisali na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2019 ob 16:03 almi84 gost

      aha ..kaj pa če so ga že zaužili...pa to nemore biti res...dobesedno nas zastrupljate...pa kaj delajo vsi ti laboratoriji, ki naj bi preverjali hrano preden pride na police...alo zbudi se !!!!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.10.2019 ob 17:38 Klarica gost

        Mogoče je zastrupljanje folka načrtovano...v laboratorijih ? štejejo evrčke kot plačilo za zatiskanje oči.....

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2019 ob 17:36 Lendavski nadvojvoda gost

      Brez panike Almi84,takšen je čas,vidim pa,da si zasran do konca ,najboljše ,da živiš od sonca,kot oni,kaj pa vem že kateri...Podobno je tisto,z babo en dober čas hodiš,jo poročiš,te pa strup od nje.No?Si imel čas preveriti jo.Bo treba imeti vrt,vendar Almi84,pozor,nevarni insekti so vsepovsod,čakajo nate,radi imajo tiste premočene od strahov.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.