https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Plesu-noč čarovnic pričakujejo rekordno udeležbo

Rakičan, 22.10.2019 ob 12:40  

V Dvorec Rakičan se to soboto, 26. oktobra, vrača največja čarovniška zabava, ki jo letos pripravljajo že sedmič. Ples – noč čarovnic bo tudi letos s tridnevnim programom poskrbel za nepozabno jesensko dogajanje.

Program, ki se pričenja v soboto, 26. oktobra, nadaljuje v nedeljo, 27. oktobra in po dvodnevnem vmesnem premoru zaključi v sredo, 30. oktobra 2019, ter letošnje novosti sta na današnji tiskovni konferenci danes predstavila direktor RIS Dvorca Rakičan dr. Robert Celec in predstavnica Term 3000, Moravske Toplice Gabriela Feher.

Letošnji tridnevni spektakel bo po besedah dr. Roberta Celca privabil največ obiskovalcev do sedaj. V soboto pričakujejo še posebej veliko obiskovalcev iz ostalih koncev Slovenije. Na grajskem dvorišču bodo letos postavi dodatni manjši oder, kot dodatna novost pa bo veliki LED zaslon, ki bo na glavnem odru na dvorišču dvorca.

Pester tridnevni program, z bogatim dnevnim dogajanjem in odličnimi koncerti

Nepozabno jesensko dogajanje se bo začelo v soboto, 26. oktobra. Zvečer bodo na grajskem odru bodo zabavali Siddharta, Massimo, Noctiferia in Trifrtalenadesejt. Glasbeno obarvan prvi dan prireditve pa bosta z nastopom v ogrevanem grajskem šotoru dopolnila še Nipke in skupina Skok.

Bogat srednjeveški program z ognjenimi šovi

Drugi dan prireditve, v nedeljo, 27. oktobra, bo pester celodnevni program namenjen družinam, otrokom in vsem zabave željnim. Tudi letos je pripravljen ZIP-LINE čarovniški polet, animacija za otroke s čarovniškimi in lutkovnimi predstavami ter plesnimi nastopi, seveda pa ne bo manjkal bogat srednjeveški program z ognjenimi šovi. Dnevnemu dogajanju bo sledila še zabava ob odlični glasbi. Na grajskem odru bodo zabavali Gibonni z gostom Urbanom, Isaac Palma in Blue Planet, v grajskem šotoru pa bo zabava s Poskočnimi muzikanti in Ines Erbus.

Po dvodnevnem premoru v sredo, 30. oktobra, sledi še tretji dan prireditve. Tudi ta dan bo družinsko obarvan z bogatim srednjeveško in čarovniško-zabavno obarvanim programom, namenjenim vsem generacijam.

Zvečer bodo na grajskem odru nastopili Alle Farben, Pepson, Challe Salle in Pero Lovšin & Španski borci ter na odru v ogrevanem grajskem šotoru O.S.D.S. in Luka Basi.

Poskrbljeno bo za brezplačni avtobusni prevoz

Tudi letos so poskrbeli za brezplačni avtobusni prevoz, iz Murske Sobote in Moravskih Toplic. Podrobnosti najdete TUKAJ.

Lokalne kulinarične dobrote in srednjeveška tržnica

Razgibano dogajanje bodo po besedah Gabriele Feher popestrili z lokalnimi kulinaričnimi dobrotami, kot so bujta repa, klobase, langaš, manjkali pa ne bodo niti hamburgerji.

Dogajanje bodo dodatno popestrili z lokalno, srednjeveško in tržnico ostalih izdelkov, kjer se bodo predstavili ponudniki lokalnih kulinaričnih dobrot in izdelkov domače obrti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.