https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Milan Kučan: »Na nas je, da državi vrnemo ugled«

Petanjci, 23.10.2019 ob 17:59  

Danes v sredo, 23. oktobra, je v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih potekala slovesnost ob prihajajočem Dnevu suverenosti, kjer so zasadili spominsko drevo. Spominskega obeležja se je poleg številnih članov Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev med drugim udeležil tudi nekdanji predsednik Republike Slovenije Milan Kučan. 


Dan suverenosti je praznik v Republiki Sloveniji, s katerim 25. oktobra obeležujemo enega ključnih dogodkov v procesu osamosvojitve Slovenije, dan, ko je po osamosvojitveni vojni zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade zapustil slovensko ozemlje. Ob tej priložnosti sta predsednika Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič in Zveze policijskih veteranskih društev Sever Tomaž Čas zasadila spominsko drevo v počastitev praznika in pomembnih dogajanj v okviru osamosvajanja Slovenije v jesenskem obdobju leta 1991.

Na slovesnosti so zbrane med drugim nagovorili podpredsednik Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija Marjan Šiftar, župan Občine Tišina Franc Horvat, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič, predsednik policijskih veteranskih društev Sever Tomaž Čas in nekdanji predsednik Republike Slovenije Milan Kučan.

Milan Kučan je o današnjem dogodku povedal, da gre za ob zasaditvi jelke za lep simbolni in spominski poklon ob dnevu suverenosti. "To je dan, ko je država končno postala suverena in obvladala svoj teritorij ter dan, ko se je odločila, da bo zaživela svoje državno življenje. Zdaj tekom let je na žalost pogled na to nekoliko drugačen, kot je bil takrat, na nas je, da državi vrnemo ugled", je dejal.

Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo je na dogodku dejal, da se je tega dneva potrebno spominjati, kajti na ta dan smo kot Slovenci postali suvereni, samostojni in dobili svojo državo. "Danes smo obeležili dogodek v čast dneva suverenosti, kateri je zelo pomemben in bi se ga moral zavedati vsak državljan Republike Slovenije, saj je na ta dan Slovenija postala suverena država in taka se nadaljuje tudi njena pot. Upam, da bo to uspešna pot, da bodo ljudje, ki tukaj živijo srečni ter da bodo živeli v miru in blagostanju." "Pomembno je, da smo posadili to drevo, ki povezuje prostor, povezuje spomine in tudi prihodnost", je še povedal


Tomaž Čas, predsednik policijskih veteranskih društev Sever, je dejal da je bil zelo počaščen, da je lahko sodeloval ob tej zasaditvi drevesa ter tudi omenil, da Policijski veterani Sever letos novembra praznujejo 30 let akcije Sever teče pa tudi že 25 let delovanja njihovega združenja.

Dogodek je glasbeno popestrila Primorka Marjetka Popovski s spremljevalno skupino.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2019 ob 18:11 Lendavski nadvojvoda gost

      Dan suverenosti,naše.V redi.Zastave bi naj v Lendavi obesili jutri,ne že danes.Prek meje je danes praznik.Zdaj pa ne vem ali praznujemo tudi Orbana.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.10.2019 ob 19:28 gost gost

        Od spominov se ne da živeti, to Milan dobro ve, vedno se trudi postaviti na pravo stran, kar mu tudi pogosto uspe.

        7 25 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2019 ob 19:03 gost

      Tij si tele,nej lenda. nadvojvoda! Metek dreka v čelo!

      14 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2019 ob 19:17 gost

      Pucončar boš kaj napisal?

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 8:44 gost

        8:36........ti ostani v svojem kraju in uživaj ob tem madžarskem imenu. Pa še za kakšno mašo daj, da lahko živiš v takem kraju in si srečen. Za vse Slovence, na vseh pomembnih kartah in atlasih je zapisano Puconci, če tebi to paše ali ne. Lahko si ti hodil v soboško gimnazijo, a čedalje bolj dvomim, da si jo končal. Samo svoj komentar si še enkrat preberi.

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 9:38 Pücončar gost

        Si sposoboben vsaj enkrat komentirati članek, pod katerega se javljaš? Ali pa misliš, da je Pomurec.com ustanovljen zato, da se boš ti lahko prepiral z vsakim, ki misli drugače od tebe. In seveda zraven privlekel svoje očitno sovraštvo do Cerkve kot istitucije, verujočih (ne v ZK) ljudi, in seveda desno usmerjenih? In vse to naprej vlačiš povsem mimo vsebine članka! Celo delovno dobo imam kot računalničar in moje mnenje je, da je to kar delaš, zloraba tega odličnega izuma. Še enkrat :TESLO! Kar se mene tiče, sva končala, zato se z mano ne ukvarjaj več. Osredotoči se na prispevke!

        4 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 10:27 gost

        Samo sem te lepo vprašal, če boš kaj napisal. Ti si pa takoj planil kot, da bi te ose popikale. O cerkvi sem napisal samo ZGODOVINSKA DEJSTVA. Ti pa takoj o neki sovražnosti do cerkve. Kaj ste cerkveni res tako udarjeni v glavi, da mislite, da ljudje ne smejo pisati nič o cerkvi in njihovih početjih? Koliko dolga je cerkev napravila državi? Koliko deset tisočev ljudi je cerkev prevarala z ZVONOM 1 in ZVONOM 2? Se o tem ne sme pisati ? Je to sovraštvo do cerkve ali so to dejstva ? Dejstva so!!!! Kučana pa lahko vsi desni in cerkveni žalite in si izmišljujete stvari kolikor vam na misel pride? Pa sem siguren, da vas cerkev ne uči tega, a ljudje ste grešniki in delate v nasprotju z nauki Jezusa Kristusa. Če si bil celo življenje računalničar potem se sploh ne čudim , da nimaš pogleda v življenje in zgodovino. V nedeljo pa lepo k maši idi in se pomiri, ker se ti je pritisk nevarno dvignil. Kar smiliš se mi. Ubožček.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 14:24 gost

        Pucončar, še to ti bom napisal: si gledal prenos seje državnega zbora o novi lestvici dohodnine? Zakaj se tvoji cerkveni poslanci borijo samo za najbogatejše ljudi?? Za navadne ljudi, delavce in ostale se jim fučka. Vidiš kako denar pokvari tudi vernega človeka?

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2019 ob 20:40 666 gost

      Kučan na vas je da se dokončno umaknete iz politike in prepustite razvoj Slovenije generacijam, neobremenjenim z dogodki iz prejšnjega tisočletja.

      33 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.10.2019 ob 20:44 gost

        Ni mi jasno, zakaj ne uživa lepo v svoji veliki nezasluženi penziji ne pa da se trga in rovari, koji vrag ga muči ?

        32 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 8:15 gost

        20:40........ Kučan je že zdavnaj zapustil politiko. Če pa kot častni gost pride na takšno praznovanje, to ni nobena politika.

        12 16 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2019 ob 20:41 gost

      Kučan pa je res zadnji, ki bi vrnil ugled državi, tujina sploh ne ve za njega, komu bi potem on vračal ugled, komunistom, Jugoslaviji ..... Tako nam vsem, kot njemu in tovarišem je čas bivanja na Zemlji omejen in to je edina pravica in resnica, ki se ne da spremeniti.

      36 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.10.2019 ob 21:49 gost

        Nej tvoj idol Janša in Orban ta živela večno in si lastninila tuje premoženje in švercala orožje in ponarejala?

        17 24 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.10.2019 ob 23:04 Gost gost

      Če se kdo ne strinja z kučanom ne pomeni da je Janšov tij zabito tele smo ga meli za predsednika in ka je napravo za prekmurje Štefka si je napunila račun v tujini tij pa ....... e vidiš tou su naši kandidati ,Jurša za upokojence - zadnjič pa proti dvigu pokojnin pa še bi lejko našteval . Pa naj me zaj k Janši dejvati tij tele zabito

      26 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 8:03 gost

        CERKVENI STE ŠE HUJŠI OD JANŠEVIH. SRAMUJ SE. VERJAMETE IN JIH POTEM ŠIRITE V VSAKE LAŽI, KI JIH VAM JANŠEVI MEDIJI POKAŽEJO IN ŽUPNIKI POVEDO. KAKO PA TI VEŠ, DA JE BIL JURŠA PROTI DVIGU POKOJNIN? TI JE ŽUPNIK POVEDAL. KAKO PA GLASUJE TVOJ JOŽEK? O TEM KAJ NAPIŠI. S svojim komentarjem si samo dokazal, da si neizobražena cerkvena ovčka. Predsednik države nima nobene možnosti o čem odločati. Za to imamo vlado in parlament. Ježeš, ste nekateri ubogi v glavi.Osnovnih stvari ne veste.

        14 10 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.10.2019 ob 1:00 Risto Kubura gost

      Kučko, Laci, Erni....pa tak dale tou so moji prijatelji, ker so bili prijatelji od Kire Gligorova!!!! Kje pa je GRDI jajo bil????

      13 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.10.2019 ob 1:04 Čergoli gost

      Tou so pravi pojđe fsi navijajo za Nafto za pravi nogomet nej pa za balinanje!!!!

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.10.2019 ob 5:36 Drago gost

      Nasi drzavi jemljejo ugled prav Kucan in podobni. Evropejci dobro vedo da je komunizem diktatorska in nedemokraticna forma. Kucan pa en preobleceni stalinist, ki se obraca pi vetru...

      28 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 8:13 naravadela gost

        lijstje odpada in matilda trka na vrata....pijtanje keri še bou spomladi od tej patronof prejkmursko travo klačo!

        15 11 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.10.2019 ob 8:36 gost

      @naravadela,či bi maloga poubralo, ne bi nikaj meu prauti.

      13 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.10.2019 ob 8:54 gost

      Dosadni so redno s totimi rdečimi procesijami po Prekmurji, stalno eni in isti okoli Milana, kak ovi tam v S. Koreji.

      18 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 9:43 gost

        Kje se pa vi desni in cerkveni lahko zberete? Edino pri maši. Tam je vaše kraljestvo. Sploh kadar ima mašo župnik Benkovič in na mašo prideta cerkveni poslanec Horvat in svetnik Maučec. Blagor vam.

        13 12 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.10.2019 ob 9:35 Lendavski nadvojvoda gost

      Drago,se vijdi ka maš intelektualne škule.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.10.2019 ob 9:54 Lendavski nadvojvoda gost

      Pucončar,vijdi se ti,da si kariero začel z abakusom.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 19:09 Pücončar gost

        Saj je brez veze pa vseeno: Na IBM 360/20, čista kartična verzija (poguglaj). Šolali smo se v Radovljici in v IBM centru za jugovzhodno Evropo na Dunaju, kjer so nam predavali IBM-jevi strokovnjaki. Da si prišel tja, si moral iti skozi njihovo testiranje. Ko sem bil jaz tam, nas je bilo nekaj čez 60 iz cele Jugoslavije. Naprej nas je šlo manj kot pol. Diske smo dobili nekaj pozneje. Kapaciteta je bila 5MB, to je približno tri male diskete. Pa še tebi eno vprašanje: kaj pomeni 11111111

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 8:30 Pücončar gost

        Kaj je nadvojvoda? Je bilo vprašanje pretežko? Bom postavil enostavnejše! Kakšna je tu vrednost enice: 10000000 ? Ali si pa ti mogoče končal kariero na abakusu?

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 12:51 Pücončar gost

        Nej san nikši Einstein. Nodvojvoda me je obtoužo, ka san kariero začo z abakusom, pa san samo malo probo, kak je doma v računalništvi. Nišče ne vej vsega, kar je nej nika narobe. Naj pa ne modrüje o stvareh o šterih nema pojma. Ker ne vej, njemi pojasnin: Napijso san en byte, ki je sestavljen iz osmih bitov in tista enka, za šerof so nule ma vrejdnost 256 (2 na osmo). Zapis je v dvojiškon (binarnon) sistemi, na šteron dela vsa računalniška tehnologoja: 0 pa 1. Malo poenostavlena razlaga. Zdaj pa modrüjte. Menej na Pomurci več nete vidli, ka so vas večijno samo pijasati nafčili, šteti pa nej

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 14:30 gost

        Pucončar zelo mi je žal, da smo izgubili takega dobrega strokovnjaka. A to je pač tvoja odločitev, na katero jaz ne morem vpivati. Pa uživaj s svojii 0000 in 111111.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.10.2019 ob 10:15 EMIL.S gost

      Kak za vraga se tej stari patroni non stop pri sakon dreki celo pa v soboški občini, pojavljajo in slikajo, še večja teleta pa so ti ki to objavljajo, pomurec.com ali sloviti Zavod roka, ali morajo ? seveda saj jih ti tudi financirajo, kako, pa si malo na Google poglednite in de vam vse jasno. Prekmurci pa to zraven gledamo, gojkotiramo take plačance, naj si Kučana v rit potisnejo. Pa da me ne bo spet kdo obtožil da sem Janšev vi komunistični zasvojenci.

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.10.2019 ob 11:10 tropovci gost

      Nekdanji trgovec iz Dom tehnike je tüdi mel nekaj za povedati .

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.10.2019 ob 17:45 Lendavski nadvojvoda gost

      Tropovci,ta trgovec je nekaj dosegel,kaj pa ti?

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.10.2019 ob 19:26 Ervin gost

      Bravo Kučko forum 21 bo vrnu ugled državi-POKVARJENC

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      24.10.2019 ob 21:47 gost

      Vidim,da so nekateri na pomurci tudi zaposleni, ki spadajo pod okrilje rdečih, ker so moj komentar izbrisali. Če je tako, potem vam svetujem,da komentiranje umaknete,ali pa napišite, da je komentiranje dovoljeno,če je komentar v prid rdečim in vašemu Kučanu.Res pa je,da o njem ni kaj pozitivnega za napisati,ali povedati.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2019 ob 8:46 gost

        Ko boš zmogel kaj pametnega napisati, se zopet oglasi. Ta čas pa sodeluj na Nova24tv. Tam so sami tebi podobni in počutil se boš kot doma.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      25.10.2019 ob 8:56 Lendavski nadvojvoda gost

      Pucončar,hvaljenje tvoje je en velik nič,danes tvoje znanje vsak zainteresirani smrkavec nadgradi.Nimam te sorte kariere,sem pa po izpitnih dolžnostih na roko pisal programe in štancal kartice.Ja,danes pa mi deca kaj poriktajo.Še nekaj,ne se hvalit z denarjem,znanjem in pimplekom,vsega je premalo.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      25.10.2019 ob 13:34 Lendavski nadvojvoda gost

      Pucončar,pa koga brigajo tvoje ničle,niti nas fejst ne briga,ka znamo,po tvoje,samu malu čitati,tij pa šče tou nej,ka nas briga ,či maš že plenice,ka nas briga,či ti na otroško mlati,ka nas briga ka trepečeš ,ka nas briga ,či te Matilda bouža,niti malu si kaj.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      25.10.2019 ob 16:33 Števek gost

      Ka si si proso, si doubo!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      25.10.2019 ob 17:20 Jojo gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      27.10.2019 ob 15:40 milan gost

      e moj Milči, na vas je točno kak si povedal, DA VRNETE UGLED DRŽAVI, KER STE GA VIPRIPELJALI DO NULE.Toda prepozno, ker je v primežu stricev iz ozadja, penzionerjev ki samo vlečejo poteze in preračunavajo kapital. SAJ PA JE VSE POKRADENO!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      27.10.2019 ob 15:53 Lendavski nadvojvoda gost

      Milan,pa si znan nej tak bedasti kak se kažeš,tvoji ideologi ,tvoji presvetli ,v cerkvi in v posvetnem,e,ti kradneju.Samu tij si šče naprej bedak,krounani.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.