https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Naziv Planetu Zemlja prijazna občina šel tudi dvema pomurskima

25.10.2019 ob 9:00  

V Ljubljani na Gospodarskem razstavišču, je včeraj 24. oktobra, potekala 10. slovesnost Planetu Zemlja prijazna občina, pri kateri je društvo Planet Zemlja podelilo nazive in priznanja občinam, ki so v letu 2019 pokazale najboljši odnos do okolja.


Zbrane je nagovoril minister za javno upravo Rudi Medved. Sam projekt prinaša željo po spremembah. Med sedmimi občinami je letos naziv Planetu Zemlja prijazna občina šel tudi dvema pomurskima, Razkrižju in Ljutomeru. Ostali dobitniki nazivov so še občine Črna na Koroškem, Brežice, Krško in mestni občini Velenje ter Ljubljana. Tistim občinam, ki so le za las zgrešile naziv in so bile po ocenah komisije zelo dobre, so podelili priznanja. To so bile občne Dol pri Ljubljani, Sevnica in Izola.

Nazive in priznanja Planetu Zemlja prijazna občina so začeli podeljevati leta 2010, ko so se na društvu Planet Zemlja začeli spraševati, kakšen odnos imajo občine do okolja, kako v lastnem kraju občine strežejo okolju, kakšno kakovost bivanja ponujajo občanom in kakšni so njihovi načrti in cilji. Na natečaju je sodelovalo že več kot 150 slovenskih občin.

*Foto: arhiv Pomurec

Predsednik društva je dejal, da je to edina tovrstna raziskava, ki se izvaja v lokalnih skupnostih v Sloveniji, ki nudi sistematični pregled nad aktivnostmi glede okolja v občinah. "Ker letos zaključujemo prvo desetletje projekta, lahko rečem, da se je v tem času skristalizirala skupina občin, ki dajejo okoljskim projektom močan poudarek," je ob tem dejal. Obenem se je zahvalil nagrajenim občinam, ter jih pozval, da ostanejo še dalje primer dobrih okoljskih praks.

Izpostavljeno je bilo tudi dejstvo, da se število sodelujočih občin v natečaju zmanjšuje, zato bodo morali razmisliti o resnih spremembah. Minister za javno upravo Rudi Medved je pozval k temu, da projekta ne prekinejo ter obljubil, da bodo nadaljevali dialog z občinami, da bodo dosegli njihovo normalno financiranje ter da bodo tako vsi projekti, ki delajo občine prijazne, lahko uresničeni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2019 ob 10:16 gost

      Murska Sobita ni vodilna med slovenskimi občinami v PLANETU 🌎 ZEMLJA PRIJAZNA - BETONARNA-!?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2019 ob 10:49 DF gost

      MURSKA SOBOTA JE CELOTNA BETONIRANA. RAZEN FAZANERIJE KI ZGLEDA KOT GORIČKA GOŠČA. MOJI KOLEGI IZ KOPRA SE SMEJEJO TEMU.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.10.2019 ob 11:53 ALADAR gost

      DVOMIM DA MAŠ TI KAKŠNE KOLEGE, KER SI GOVEDO OD GOVEDA JE PA RES, DA BI LAHKO BILA FAZANERIJA DOSTI LEPŠE UREJENA

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.10.2019 ob 12:20 Lendavski nadvojvoda gost

      Aladar,Vugrski,talaš govedino.Ka pa ti,j si nej pujcek kakši,dol puscani drkadžija?

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.10.2019 ob 14:16 lara gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.