https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na svečanosti ob prazniku Občine Lendava podelili občinska priznanja

Lendava, 26.10.2019 ob 9:00  

Občina Lendava je v petek, 25. oktobra, v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi obeležila 23. praznik Občine Lendava. Ob tem so podelili tudi občinska priznanja.

Kulturni program je bil obarvan z zgodbami, ki ponazarjajo objave iz tednika Alsó-Lendvai Hiradó/Dolnjelendavske novice. Časopis letos obeležuje 130. obletnico in je prvi tiskani medij v Lendavi. Zgodbe iz časopisa so predstavili dijaki Dvojezične srednje šole Lendava.

Navzoče je nagovoril župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je med drugim spregovoril o razvoju občine in kako so s svojim delom in doseženimi rezultati k razvoju pripomogli prejemniki občinskih priznanj.

Slovesnost pa so zaključili s podelitvijo občinskih priznanj, kjer so podelili dve priznanji župana Občine Lendava, pet spominskih listin župana Občine Lendava, in po eno priznanje za najlepše urejeno naselje v Občini Lendava, priznanje Občine Lendava ter plaketo Občine Lendava.

Priznanje župana Občine Lendava je prejela Bianca Belović, ki je s svojo risbo »Kraljica sveta«, nastalo pod mentorstvom vzgojiteljice Romane Lebar iz Vrtca Lendava – Lendvai Óvoda, na razstavi ob mednarodnem kartografskem kongresu v japonskem Tokiu osvojila 1. mesto.

Priznanje župana Občine Lendava je prejelo tudi Podjetje Virs d.o.o., dobitnik zlate gazele 2019 za najboljše in najhitreje rastoče podjetje.

Spominske listine župana Občine Lendava so prejeli:

  • dr. Lajos Bence za dolgoletno aktivno literarno ustvarjanje, družbeno aktivnost ter prejeto visoko državno literarno nagrado Józsefa Attile,
  • Teodor Lebar za prispevek razvoju Krajevne skupnosti Radmožanci in aktivno vpetost v družbeno dogajanje občine,
  • Rajko Stupar, diplomirani dramski igralec, za dolgoletno ustvarjalno delo na kulturnem področju in družbeno aktivnost,
  • mag. Valeria Vörös Kalmar za neprecenljivo pomoč pri prevodih, lekturah in pripravi različnih publikacij in gradiv v nemškem jeziku, ki jih je za lendavske zavode in institucije v preteklih desetletjih opravljala prostovoljno in brezplačno ter
  • Ljudska univerza Lendava za praznovanje 60. obletnice delovanja.

Priznanje za najlepše urejeno naselje v občini Lendava je prejelo naselje Dolga vas za viden napredek na področju urejenosti, čistoče, privlačnosti in prepoznavnosti kraja.

Priznanje Občine Lendava je prejel športnik iz Lendave Beno Misja za izjemne športne dosežke v borilnem športu taekwondo, s katerimi je ime Lendave uspešno ponesel izven naših meja v evropske okvire.

Plaketo Občine Lendava pa je prejela Glasbena šola Lendava za praznovanje 60. obletnice šole in aktivno vpetost v okolje.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2019 ob 10:16 Risto Kubura gost

      Kaj pa Geza Balajc??? A ste nanj pozabili???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2019 ob 11:35 gost

      Kje je pa DF oziroma "buldog" ?????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2019 ob 13:55 Lendavski nadvojvoda gost

      Ka pa Lajos?Je bil malo ali je bil fejst nazvajžani?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.