https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerske odbojkarice po več kot letu ponovno slavile

Ljutomer, 26.10.2019  

Ljutomerske odbojkarice so se v 3. kolu 1.B lige na domačem parketu pomerile proti odbojkaricam iz Mozirja. Ljutomerčanke so po dolgem času spet slavile zmago.


ŽOK Ljutomer - Mozirje 3:0
(25:22, 25:22, 25:20)

ŽOK Ljutomer: Makoter 9, Sakovič 14, Crvenković 4, Kosi, Svatina, Petek 11, Kutnjak 5, Rakuša, Pintarič 7, Vnuk. Trener: Andrej Tot.

Mozirje: Tavčer 1, Korenjak 1, Pogorevc 6, Košak 2, Bolarič 5, Vodlan 8, Kamnik 8, Jagodic, Cigale 5, Lihteneker, Kontrec. Trener: Tomaž Pisnik.

Uvod v tekmo je bil na obeh straneh dokaj raztrgan, saj sta obe ekipi prvih pet točk dosegle po napakah nasprotne ekipe. V nadaljevanju so Ljutomerčanke z dobro igro na mreži in napadom Kaje Makoter povedle z 8:5 in nato po bloku Barbare Petek še z 11:6. Po dveh napakah domačink na sprejemu in na servisu, so se gostje približale 12:11. To je dalo dekletom iz Mozirja novega poleta, saj sta ekipi v nadaljevanju dosegali točko za točko ter bili pri rezultatu 15:15 izenačeni. Po odličnem napadu Adele Pintarič in treh asih Sare Sakovič, so Ljutomerčanke povedle z 20:15. To pa ni pomenilo tudi mirnega zaključka seta, saj so domačinke storile spet nekaj lastnih napak in po dobrem napadu Maje Kamenik so se gostje približale 23:21 in kasneje na 24:22. Domačinke so na koncu po točki, ki jo dosegla Sara Sakovič set le dobile z rezultatom 25:22.

Drugi set so po nesporazumu v organizaciji igre pri domačinkah, uspešno pričele gostje ter povedle z 0:1 in nato z 1:2, ko je Kaja Makoter izid izenačila, takoj zatem pa Sara Sakovič z asom povedla s 3:2. V nadaljevanju se je razigrala prav slednja in so domačinke po njeni zaslugi povedle s 6:2. Tako vodstvo pa je nekako uspavalo domačo ekipo, saj so v nadaljevanju dovolile gostjam, da so dosegle tri zaporedne točke ter znižale rezultat na 7:5. Ljutomerčanke so se le zbrale ter po dveh blokih Barbare Petek in uspešnem napadu Sare Kutnjak, povedle z 12:5. Kot bi se zgodba ponavljala, so domačinke spet nekako zaspale ter gostjam omogočile, da so rezultat znižale na 12:10 in kasneje na 14:12. Po dobri igri na obeh straneh, ko sta obe ekipi izmenično dosegali točke, sta bili izenačeni pri 19:19 in še nato pri 21:21. Na koncu seta so domačinke le zbrale dovolj moči ter set zmagale z rezultatom 25:22.

Tretji set so bolje odprle domačinke ter povedle s 3:0, ko je Nika Cigale uspešno zaključila napad ter znižala na 3:1. To pa domačink ni zmedlo saj so v nadaljevanju vse igralke zaigrale dokaj zbrano ter povedle z 9:4. Po dveh točkah gostij, so Ljutomerčanke spet dosegle nekaj zaporednih točk ter povedle z 12:7 in nato še s 13:8. Po dveh napakah domačink in dobrem bloku so se gostje približale na 13:11 ter spet zapretile. Po odličnem napadu Adele Pintarič so domačinke nato povedle s 15:12, takoj zatem pa je odgovorila Iza Vodlan ter rezultat znižala na 15:13 in kasneje še na 16:15. Maja Kamenik je nato rezultat izenačila na 16:16 kar je pomenilo napeto končnico tretjega seta. Domačinke se tokrat s tem niso strinjale saj so se na koncu seta zbrale ter po borbeni igri tudi ta set dobile z rezultatom 25:20 ter razveselile številčno publiko.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.11.2019 ob 7:19 SPussy gost

      Volim ovaj tim. Ljudi, izvinjavam se na napretku, upravo sam razgovarao o tim momcima, želim da upoznam vaše, pišite mi ovdje --- http://bosna.lco.jp

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.