https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ne zamudite pester program dogajanja med prazniki

31.10.2019 ob 14:00  

Tokratni konec tedna bo sicer praznično obarvan, vendar se bodo kljub temu razvrstili številni dogodki. Praznični četrtek bo poleg Dneva reformacije tudi čarovniško obarvan, nekaj teh dogajanj v znamenju Halloweena lahko preverite spodaj. Sobota bo v znamenju rock glasbe, zlasti v Gornji Radgoni in Murski Soboti, v nedeljo pa ne pozabite na nogometni derbi na Fazaneriji med Muro in Olimpijo. 


Dogodki v četrtek, 31. oktobra 2019

V Mikku v Murski Soboti bo v četrtek, 31. oktobra od 21. ure dalje, potekala tradicionalna Mikkova Halloween diskoteka za popolno praznovanje noči čarovnic. Ob polni luni bodo tudi tokrat mrtvi vstali iz svojih grobov ter prišli strašit v Mikka. Ker boste verjetno prestrašeni ob srečanju z mrtvimi, vam predlagajo, da se skrijete za različnimi maskami in ustvarjate velik hrup. V plesno podzemlje, kjer boste morali ostati do prihodnje pomladi vas bo popeljal DJ Šnudl Dudl (Fankotoner), zbiratelj vinilk in eden izmed ustanoviteljev varaždinskih funk groove večerov, ki se odvijajo že 5 let. Glasba: Funk, soul, disco, 7 in 12 inchne vinilke, digitalije, skratka vse mešano.

V četrtek bo ob 16. uri v Zadružnem domu na Cvenu potekala razstava in predstavitev balonarstva, zato vabljeni v svet balonov. Vse o balonih bodo predstavili Balonarski klub Bakovci - Hot Air Balloon Team Bakovci Slovenija.

V Gornji Radgoni v Muzeju Špital pripravljajo od 18. ure dalje 4. Knjižni sejem. V pridihu Halloweena, bo četrti Knjižni sejma obarvan temačno in zavit v tančico skrivnosti in groze. Tokrat so medse povabili mladega pisatelja temačnih in grozljivih zgodb, ki se predstavlja pod pvsevdonimom Angel Rose. Za glasbo bosta tokrat poskrbela Valter (klavir) in Zsofi (čelo). Ne pozabite s seboj vzeti kakšne knjige za zamenjavo. Glede na priložnost so zaželjene tudi maske; oblecite se v svoj najljubši grozljivi knjižni lik.

Na Gradu Negova bo v četrtek od 14. ure dalje potekala ustvarjalna delavnica za otroke Strašilo Zeliščko. Strašilo Zeliščko je posebno strašilo, ker ima trup napolnjen z zelišči. Ko stisneš njegov trebušček prijetno zadiši. Delavnica je namenjena vsem otrokom od 3 let naprej, ki želijo izdelati svoje strašilo, vodila pa jo bo vrtna pomočnica Tjaša Lipič.

Dogodki v soboto, 2. novembra 2019

Za vse U2 fane prihaja v Mursko Soboto v Bunker 2. novembra ob 21.30, U2 Tribute band. Prihajajočo soboto, veste kam morate priti, če si želite dobre zabave ob poslušanju in prepevanju največjih hitov skupine U2.

V soboto, bo v Gornji Radgoni odmevala rock glasba, saj bo potekal velik koncert 35 let rocka v Radgoni. Prireditev bo potekala 2. novembra 2019 od 17.00 ure naprej na radgonskem sejmišču in bo izvedena v vsakem vremenu, saj je prizorišče pokrito. Vstopnina v predprodaji: 5€ (TIC Gornja Radgona); na dan dogodka: 7€. Na Sejmišču bodo nastopila znana radgonska oz. pomurska imena alternativne scene: Odpisani, Wrong, Juff, Brez milosti & Take Nine orchestra, Crucifixions, Majk & Invisible Ink, Franz Jösef I., Black Hole Riders, Nea, Potato Mushroom, Strain, Anprofešnl, Evil Peanut in Supporting Act. Več o samem dogajanju lahko preberete tukaj.

 V Ljutomeru bo od 20. ure dalje potekala Otvoritev prenovljenega London bara. Zraven velike ponudbe toplih in hladnih napitkov, ki jih ponujajo, lahko po novem izbirate tudi med veliko izbiro vin lokalnih vinarjev. Poveselili se boste ob ritmih slovenske, hrvaške, pop, rock in elektronske glasbe.

V Čili baru v Murski Soboti bo v soboto, 2. novembra od 21. ure dalje, potekala najbolj pekoča Balkan zabava v mestu z naslovom Ritem Balkana. Prepustite se največjim hitom, ki trenutno tresejo jugo/balkan glasbeno sceno.

V soboto ob 9.30 na grajskem dvorišču v Beltincih bo potekalo Odprtje XII. lova s sokoli v Pomurju in predstavitev ptic ujed. Za glasbo bodo poskrbeli Prekmurski rogisti ter učiteljice Glasbene šole Beltinci, predstavitev ptic ujed pa bo pripadala predsednici Slovenske zveze za sokolarstvo Vilmi Alina Šobi in predsedniku Sokolarskega društva Pomurje Draganu Zemljiču.

Nogometni spektakel v nedeljo, 3. novembra 2019

V nedeljo ob 16:45 bo na Fazaneriji potekal 16. krog Prve lige Telekoma Slovenije, v goste prihaja k Muri, NK Olimpija Ljubljana.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.10.2019 ob 17:57 gost

      Tele neumnosti ,so za vas ;;; pester program /// !!! Tole je služenje na lahek način od plehkega naroda , ki se da na suho nategnoti!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.10.2019 ob 21:48 Toporišič gost

      Ne zamudite koga ali česa? Pestrega programa! Rodilnik.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2019 ob 4:34 Risto Kubura gost

        To mi delaj Jože Toporišič. Ja sklanjatev je za marsikoga velik problem oziroma niti ne ve kaj to je!!!!!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.11.2019 ob 4:40 pssy gost

      Es mīlu šo komandu. Puiši, es atvainojos par atklājumu, es tikai izrietēja no šiem spēlētājiem, es gribu, lai apmierinātu to pašu, rakstiet man šeit --- www.diena.na.to

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2019 ob 7:14 čondraš gost

        še prevod...ko ga boste vi na pestremu programi feštali, vam ga bomo mi zastonj odmontirali stare bakrene žlebove, spizdi.li kakšega rodovniškega psa, kure pa še kaj ;).

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.11.2019 ob 7:16 čondraš gost

        Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.11.2019 ob 6:52 čondraš gost

      Jaz ne vem zakaj je treba " praznovati " noč čarovnic, ko pa imamo že itak svoje šege kot sta Pust in Parada ponosa , na omenjenih povorkah lahko vidiš nešteto mask ;).

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.11.2019 ob 4:37 Risto Kubura gost

        Amerikanizacija - dodatno poneumljanje ljudi. Sem slišal predlog oziroma idejo g.dir. dr.Roberta Celenzia, da bo naslednje leto noč čarovnic podaljšan kar na teden dni. Priprave so že v teku!!!!!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.11.2019 ob 4:45 Risto Kubura gost

      Prihodnji teden pa sledi pričetek izobešanja božičnih - novoletnih lučk!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.