https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota preplavljena s cvetjem in ikebanami

30.10.2019 ob 14:00  

Trg kulture in tržnico v Murski Soboti je pred dnevom spomina na mrtve kljub dežju znova zapolnilo cvetje, cvetlični aranžmaji in ponudba sveč.

Grobove naj bi ob vseh večjih praznikih, tudi za vse svete, krasili že južni Slovani. Obiskovanje pokopališč in grobov pa se je prvič pojavilo v 19. stoletju in se je ohranilo vse do danes. Na prvi november se tako spominjamo umrlih in ob tem prižigamo sveče in urejamo grobove preminulih sorodnikov in prijateljev z aranžmaji in raznim cvetjem.

Tudi letos zato trgovci, cvetličarji in vrtnarji v središču Murske Sobote ponujajo različno nagrobno okrasje. Prodajajo se aranžmaji, katerih cene se gibljejo od manjših aranžmajev za 12 evrov, do večjih aranžmajev, ki lahko stanejo do 100 evrov. Zelo priljubljeni so suhi aranžmaji, na voljo pa je tudi rezano cvetje in cvetje v lončkih. Poleg cvetja je možen še nakup sveč, ki pa so zaradi škodljivih vplivov plastike na okolje vse manj priljubljene.

Prodajo cvetja in sveč tudi letos nadzirajo tržni inšpektorji. Ponudniki blaga, morajo imeti stojnice označene z navedbo firme in sedežem trgovca, blago mora imeti vidno označeno  ceno (ali na samem izdelku ali na polici pred izdelkom ali na ceniku). Za prodano blago pa so potrošniku dolžni izdati račun.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.10.2019 ob 15:28 Domačin gost

      Deneš pa odavle?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.10.2019 ob 15:47 gost

      Župan Jevšek in mestni svetniki pridite na tržnico in so to sramoto poglejte. Ljudje smo mokri zaradi vas. Denar razmetavate v Expano, streho privatnega teniškega igrišča, betonske ploščadi pred občino in cerkvijo, reflektorje na Fazaneriji, ki bodo parkrat na leto svetili, za obnovo Slovenske 5 milijonov evrov, ki je delno bila prenovljena pred tremi leti in od katere ne bodo ljudje imeli ničesar, ......... Za to streho pa ni denarja v vaših planih in v vaših glavah. Sramota od župana, ki ga imamo. Ne vidi Sobote, v katere že dolgo živi, in ne vidi ljudi, ki tu živimo.

      26 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.10.2019 ob 16:42 imre gost

        DF ............. Seronja tij pijši za Lendavo naj te Sobota ne briga .Svoj drek pucajte lejko ga pogejš

        8 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.10.2019 ob 19:36 Lendavski nadvojvoda gost

        Bedak,marele pa si še nej vidu?Pomali de župan krijv,ka ti ne stane,ka ti babi moraju pomagati drugi,bedaček nesposoben.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.10.2019 ob 22:42 lulu gost

        Gda dež ide te maš marelo ali kapuco ali kabanico ali de ti pa Jevšek marelo držo ka boš ti odavo na proston ?

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.10.2019 ob 22:48 gost

        Lulu, ker si bolj počasne pameti, ti bom razložil, da gre za neprimerno streho pokrite tržnice, ki spušča na več mestih in nima niti odtočnih žlebov. Na Sobotainfo imaš posnetek tega, če še nisi bil kdaj v čadu dežja na pokriti tržnici v Soboti. Sramota za župana in Soboto.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.10.2019 ob 19:46 Lendavski nadvojvoda gost

      Imre,glede na tvoj zapis,mi je jasno zakaj vas goričke Vougre naši dolnji Vougri dol gledajo.Imre,mogoče se motim,kaj pa če nisi Vogrin,ime pač,kaj če si kakši Imbra Podravski,to je šele sramota.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.10.2019 ob 1:10 DF gost

      Gost lahko se mi zahvališ da si vsaj v imenu skupnosti prizadevam za izboljšave. Že res da sem iz lendave ampak imam nekaj nepremičnin tudi v murski soboti! In tudi plačujem davščine! Zato imam pravico da moj denar ne porabljajo za neumnosti kot je financiranje Mure!!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.