https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita Pomgrad prvič letos izgubila doma

Murska Sobota, 3.11.2019  

Panvita Pomgrad je včeraj, 2. novembra, v 6. krog 1. DOL prvič letos izgubila doma. Maribor še naprej ostaja neporažen. V športni dvorani OŠ I v Murski Soboti si je tekmo ogledalo 250 gledalcev.


PANVITA Pomgrad – MARIBOR 0:3 

Izidi nizov: 16:25, 13:25 in 14:25.

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 3, Drvarič 1, Ražnatović 2, Pulko 11, Grabar, Flisar, Bedrač 5, Marovt 3, Plesec 6, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

MARIBOR: Šijanec, Herman, Mulec 8, Detela, Koblar, Možič 15, Donik 10, Uremovič 9, Kovačič, Planinšič 2, Bogožalec 12 in Košenina (libero). Trener: Sebastijan Škorc.

Prekmursko – štajerski derbi so tokrat ekspresno dobili Mariborčani, ki so za prepričljivo zmago proti Panviti Pomgradu potrebovali vsega 70 minut igre in to ne glede na dejstvo, da so še večer pred gostovanjem v Murski Soboti odigrali pet nizov v srednjeevropski ligi.

Varovanci trenerja Sebastijana Škorca so tokrat prevladovali v vseh elementih odbojkarske igre, za povrh jim je uspevalo prav vse, pri čemer na drugi strani pri murskosoboških odbojkarjih tokrat praktično ni bilo razpoloženega igralca. Sobočani so namreč s številnimi napakami še izdatno pripomogli k zmagi Mariborčanov, ki tako še naprej ostajajo neporaženi v domačem prvenstvu.

Da Mariborčani mislijo resno je nakazala že prva točka nekdanjega korektorja Panvite Pomgrada, Aljoše Bogožalca, ki je po servisu Žana Bedrača prispeval prvo točko na tekmi. In po drugi točki Mariborčanov je nato prednost samo še rasla in naraščala iz točke v točko. Po simultanki Roka Možiča in je Mariborčane Žiga Donik s servisom pripeljal do prve set žoge, a se Sobočani niso dali.

Na začetni udarec blokerja Bedrača in po zapravljenem sprejemu Možiča ter Bogožalčevi napaki v napadu so si priigrali še dve točki, nato pa je Bedrač s predolgim servisom zaključil uvodni niz.

Izenačen uvod v drugem nizu pa je nato nakazal, da bi se tekma vseeno lahko enakovredneje nadaljevala. A je že pri izidu 5:5 pri Panviti znova začel pešati sprejem sprejema in Mariborčani so spet začeli nizati točko za točko. Po raznovrstnejši in predvsem hitrejši igri z minimalnimi ali celo brez napak so razpoloženi Štajerci povsem neprepoznavnim Sobočanom v drugem nizu prepustili vsega 13 točk.

Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost. Razigranim Mariborčanom je uspevalo prav vse, tekmo so odigrali celo brez ene same menjave, v domači vrsti pa tokrat preprosto ni bilo odbojkarja, ki bi lahko za sabo potegnil še ostale. Nezaustavljivi Rok Možič je tako na koncu izkoristil drugo zaključno žogo za zmago v tretjem nizi ter ekspresno zmago Maribora proti Panviti Pomgradu v Murski Soboti z vse prej kot pričakovano gladkih 3:0.

Trener Maribora, Sebastijan ŠKORC: »Mi smo bili danes res pravi ali pa še bolj saj smo prikazali daleč najboljšo predstavo v sezoni. Že včeraj smo bili dobri, a so me malo skrbele poškodbe in da se po petih nizih nismo potrošili. Delovali smo kot ekipa, igrali eden za drugega in bili odlični v vseh elementih igre, tudi servis nam je končno stekel. Želim si, da bi bilo tudi vnaprej tako in da bi bili na vsaki tekmi taki. A šport je nepredvidljiv in zato smo tukaj, da se borimo in tako delamo še naprej. Pričakovanja pred tekmo v Murski Soboti so bila ostati neporažen, a da bomo tako prepričljivi si nisem upal napovedati saj tudi Sobočani niso od muh, še posebej po vsej zadnjih kadrovskih spremembah. A smo mi tokrat odigrali res fenomenalno tekmo.«

Trener Panvite Pomgrada, Aleš HRIBAR: »Ne vem kje smo bili mi danes z glavami. Maribor pa je točno vedel kaj si želi in kaj hoče. Mi pa kot, da bi se ustrašili te tekme. Nismo se držali dogovora, ni bilo ne poleta, ne želje in zato je zmaga Maribora popolnoma zaslužena. Nobenega alibija za tako tekmo ne odobravam, a tisti ki so na terenu si morajo želeti igrati in biti pravi, česar pa tokrat ni bilo. In očitno bo potrebno neke stvari postaviti na svoje mesto. Mi je pa danes žal predvsem zaradi gledalcev, ki bi si zaslužili več in jim osebno obljubljam, da se jim bomo oddolžili za to tekmo v prihodnosti.«
Prvenstvo v 1.DOL za moške se s tekmami 7.kroga nadaljuje prihajajoči konec tedna, ko bo Panvita Pomgrad v gosteh igrala proti Salonitu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.11.2019 ob 7:19 gost

      Igra mačke z miško.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.11.2019 ob 20:21 Buro gost

      Ce sto zna naj napise, ce mogoce of DUŠKO se itak rikta sendviče za igralce za po tekmi....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.11.2019 ob 7:13 sara gost

      Obožujem to ekipo. Fantje, žal mi je za razodetje, vendar sem samo pušča od teh igralcev, Želim spoznati isto, email mi tukaj. >.... """ http://zurnal24.tor.kr

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.