https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Most v Logarovcih ponovno odprt, v Borecih obnova ceste v polnem teku

Logarovci, 06.11.2019 ob 6:00  

Gradnja mostu v Logarovcih čez potok Stara Globetka, ki povezuje lokalno cesto Logarovci-Gajševci-Radoslavci v Občini Križevci pri Ljutomeru se je nedavno zaključila, po samem mostu pa se je ponovno sprostil promet. V ta namen je 3. novembra potekala svečanost ob odprtju novega rekonstruiranega mostu, ki se je je udeležil tudi župan Občine Križevci mag. Branko Belec.


Investitor - Občina Križevci je spomladi izvedla javno naročilo, in izbrala izvajalca – gospodarsko družbo Hermes GP d.o.o. iz Dornave, za pogodbeni znesek 119.229,60 EUR, nadzor nad investicijo pa je vršil Štefan Rajnar s.p.. Župan Občine Križevci mag. Branko Belec je povedal, da je z izgradnjo mostu zagotovljena večja varnost v prometu, saj je cestišče na mostu sedaj širše in bolj pregledno. Občina bo za predmetno investicijo prejela 59.468,00 EUR nepovratnih sredstev iz naslova Zakona o financiranju občin.

Več kot 120 občanov se je zbralo na slavnostni otvoritvi, kjer je zbrane nagovoril predsednik vaškega odbora Logarovci, Jožef Babič. Nekaj besed je namenil zgodovini mostu, zahvalil se je občinskemu svetu in županu, da so predmetno investicijo uvrstili v proračun. Prav tako je besede namenil izvajalcu in nadzorniku ter vaščanom, ki so s številnimi dobrotami pogostili obiskovalce.

Trak so simbolično prerezali župan mag. Branko Belec, predsednik vaškega odbora Logarovci Jožef Babič, prvi župan občine Križevci Feliks Mavrič ter najstarejši vaščan Logarovcev Slavko Šalamun.

Blagoslovitev mostu je opravil križevski župnik Štefan Vinkovič. Program je z nastopom obogatil Žan Bogdan na frajtonarici, prireditev pa je moderirala Tjaša Štuhec. Prvi so se čez most zapeljali oldtimerji iz Stare Gore.

Foto: Občina Križevci

Ker je bil prejšnji most čez Staro Globetko dotrajan, je bila 10. junija podpisana pogodba, za prenovo mostu na lokalni cesti v Logarovcih. Projekt je zajemal rekonstrukcijo otrajanega mostu, ki je imel več razpok, polomljene robne vence tudi sama širina za vozišče je bila pri prejšnjem preozka.

Nov most ima tako 6 metrov širok vozni pas, enostranski robni venec je širine 75 cm, dvosmerna kolesarska steza pa je široka 2,5 m. Skupna širina mostu znaša 10,30 m, most pa je v celoti armirano betonske konstrukcije.

V bližnji okolici poteka tudi obnova lokalne ceste, ki povezuje naselji Boreci-Logarovci. Ta je zaradi gradbenih del, še vedno zaprta za promet, sama izgradnja ceste pa je v polnem teku.

Nova cesta skozi Borece bo širša, gradi se tudi kolesarska steza, ki bo omogočala varen promet kolesarjem in pešcem. Pogodbeni rok za dokončanje del je 20. november, sama gradbena dela pa izvajata gospodarski družbi Legartis d.o.o. in GMW d.o.o..

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.