https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kam na martinovanje v Pomurju ta konec tedna?

06.11.2019 ob 18:00  

Ta konec tedna bo v znamenju številnih martinovanj, ki bodo predvsem kulinarično obarvana, v ta namen pa so organizirani tudi Martinovi pohodi. Spodaj smo za vas zapisali nekaj idej in predlogov, kje in kako preživeti Martinov konec tedna.


Osrednje prekmursko martinovanje v Murski Soboti

Osrednje prekmursko martinovanje bo potekalo v centru Murske Sobote, na Drevoredu Martina Luthra, v petek, 8. novembra, ob 10.30. Obiskovalce čaka kulinarično razvajanje, stojnice, zabava z živo glasbo, krst mošta ter tudi obisk vinske kraljice Slovenije 2019, Mete Frangež. Zbrane bo zabaval Ansambel Štrk. Na dogodku ne bo manjkalo odlične domače kulinarike in vrhunskega izbora vin.

Martinovanje in pokušnja mladih vin z vinogradniki občine Puconci

Občina Puconci, KTD Puconci in Društvo vinogradnikov Goričko vabijo, da se jim v petek, 8. novembra ob 14. uri, pridružite na dvorišču pred občino v Puconcih, da nečisto in grešno vino spremenijo v pravo vino, katero bo celo leto grelo srce in dušo.

Dvodnevno veliko martinovanje v Ljutomeru

Letos bo "Martinovo v Lotmerki" potekalo dva dneva in sicer v petek in soboto, 8. in 9. novembra. V petek ob 20. uri, bo na Martinovanju v Ljutomeru, ki bo letos v šotoru na parkirišču tržnice, nastopil Luka Basi, za ogrevanje pa bodo poskrbeli člani skupine Zlata Žila.

V soboto pripravljajo od 9. ure dalje Martinovo tržnico, pospravljanje klopotca, tekmovanje v kuhanju kisle žüpe ter krst mošta. Od 19. ure naprej sledi zabava z Modrijani.

Martinovanje v Črenšovcih

Kulturno-turistično društvo Črenšovci prireja Martinovanje, ki bo potekalo v petek, 8. novembra ob 18. uri v Športnem parku Črenšovci. Dogodek bo potekal v sklopu prireditev »Po večeraj v Črenšovcaj«. Obiskovalcem bodo prikazati kratek skeč (krst mošta), poskusili pa boste lahko tudi vzorce mošta, si spajali »krüj«, ga namazali z domačim »zabilom« in ga po želji tudi začinili z okusom česna. Na prireditvi si boste lahko pridobili svojo »Martinovo kupico«, ki jo boste potem lahko brezplačno polnili z vzorci mošta ali drugo pijačo (namizno vino, domači sok) in jo odnesli tudi domov.

Martinovanje v Gornji Radgoni

Tradicionalno Martinovanje 2019 v Gornji Radgoni bo potekalo v soboto, 9. 11. 2019 na Kerenčičevi ulici od 12. do 20. ure. Pripravljen je pester program: krst mošta z vinsko kraljico, ogled vinskih kleti, tržnica ter ogled vinogradniške zbirke v Muzeju Špital. Dogodek bodo kulturno-glasbeno popestrili Pihalni orkester Gornja Radgona, Tamburaška skupina KD Peter Dajnko, Folklorna skupina Gornja Radgona ter Ansambel Opoj.

Martinovanje in Martinov pohod v Apačah

V soboto, dne 9.11.2019 Občina Apače organizira zdaj že tradicionalno Martinovanje, ki bo potekalo od 14.ure dalje na dvorišču pred občinsko stavbo in bo vsebovalo pester kulturni program, presenečenja in zabavno glasbo. Prireditev bo pod šotorom, ob vsakem vremenu. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Glasbeno bo dogodek popestril Ansambel mladih 5. Ne pozabite pa tudi na Martinov pohod vseh generacij s štartom ob 12.30 uri pri Občini.

Martinovanje v Sv. Juriju ob Ščavnici

Martinovanje bo potekalo tudi v Sv. Juriju ob Ščavnici in sicer 9.11.2019 ob 13. uri. Lokacija prireditve je Trg Videm ter plato pred Kulturnim in upravnim središčem Sveti Jurij ob Ščavnici.

Martinovanje v Melincih

V soboto, 9. novembra, bo med 15. in 20. uro potekalo Martinovanje v Melincih, natančneje v tamkajšnjem vaško-kulturnem domu. Organizator je Turistično društvo Brod Melinci.

Martinovanje v občini Dobrovnik

V občini Dobrovnik so pripravili dvodnevno dogajanje, ki se začenja v soboto 9. novembra ob 10.30 uri v Strehovcih ob Cimprači, kjer bo potekalo snetje klopotca. Nato se prireditev nadaljuje ob 18. uri v vaško-gasilskem domu Strehovci s krstom mošta, martinovo večerjo in martinovim plesom. V nedeljo, 11. novembra, bo ob 13. uri na Popovem bregu potekal pozdrav dobri letini in pokušina novega vina pri potomki najstarejše vinske trte. Ob 18. uri bo nato v kulturnem domu v Dobrovniku potekal kulturno glasbeni program.

Martinov pohod in martinovanje v Občini Odranci

Občina Odranci ter Društvo vinogradnikov in sadjarjev Odranci vabita na 5. Martinov pohod in Martinovanje, ki bo v soboto, 9. novembra ob 11. uri in 11 minut, pri Odranskem mlinu.

Program:

  • ob 11.11 uri – Pohod ob potoku Črncu do Ribiškega doma v Beltincih in vrnitev po isti poti. Pohod organizira Odbor za družbene zadeve in Društvo upokojencev Odranci.
  • od 13.00 ure dalje bo na prireditvenem prostoru krst mošta, ki ga pripravlja KUD AJDA Odranci. Po krstu bo na razpolago topla brezplačna malica, pečeni kostanji in pijača. Druženje z glasbo bo trajalo predvidoma do 17.00 ure.

Isti dan bo Društvo vinogradnikov in sadjarjev Odranci organiziralo 3. ocenjevanje vzorcev odranskih samorodnih vin (klinton, šmarnica, jurka, izabela, dalmatinec…). Pisne prijave za ocenjevanje vin oddajte najkasneje do petka, 8.11.2019, pri DOMINKO Stanku, Ravenska 6, Odranci; GSM: 031-821-210. Na koncu bo razglasitev rezultatov ocenjevanja vin ter podelitev pokalov. Ves dan bo v mlinu prikaz mletja koruze in v žganjarni prikaz žganjekuhe. Prireditev bo ob vsakem vremenu.

Martinovanje v Gornjih Petrovcih

Turistično društvo Vrtanek vas vabi na Martinovanje v Gornjih Petrovcih, ki bo potekalo v soboto, 09.11.2019, ob 18.00 uri v vaški dvorani. Čaka vas tradicionalna Martinova večerja s prikazom krsta mošta. Cena večerje s pijačo in sladico je 10,00 €, prijave pa sprejema Marija Ambruš na telefonski številki 041/477 264.  

Martinov pohod in martinovanje v Lendavi

Martinov pohod z martinovanjem bo v Lendavi potekal v soboto, 9. novembra 2019, s pričetkom ob 10. uri na prizorišču pred hotelom Lipa s ponudbo na stojnicah, krstom mošta, martinovo večerjo in zabavo. Pričetek pohoda je ob 10.00 pred hotelom Lipa, pohod poteka po Lendavskih goricah s postojankami.

Martinovanje pri Vinariumu

Praznik vina in veselja praznujejo tudi letos na posebni lokaciji lendavskih gričev – na prizorišču Stolpa Vinarium. Obiskovalce vabijo Martinova tržnica z degustacijo vin in predstavitvijo domačih vinarjev, glasbena zabava s skupino D-dur in vinska kraljica Slovenije Meta Frangež, seveda pa ne bo manjkalo Martinovih dobrot, krsta mošta ter obilice dobre volje. Prireditev bo potekala v soboto, 9. novembra med 10. in 17. uro.

Martinovanje v Beltincih

V ponedeljek, 11. novembra, na Martinov dan bodo Martinovanje organizirali tudi v Beltincih. Prizorišče dogajanja je dvorišče gostilne Zvezda Beltinci, dogajanje pa bo potekalo med 11. in 18. uro. Organizator prireditve  je Vinogradniško društvo Beltinci.

Ne spreglejte tradicionalnih Martinovih pohodov

V Dolini pri Lendavi so v petek, 8. novembra 2019 ob 17. uri, pripravili tradicionalen 9. Martinov pohod od kleti do kleti po dolinskih goricah. Pred vaškim domom v Dolini, vas od 16.30 ure pričakuje mali rihtar, ki bo štart pohoda naznanil ob 17. uri in vodil pohodnike po dolinskih vinorodnih gričih od kleti do kleti. Na poti bodo lokalni vinogradniki pri svojih vinskih kleteh postregli s svojimi letošnjimi pridelki ter lokalnimi jedmi. Ob koncu pohoda bo sv. Martin krstil mošt, ne bo pa manjkalo niti zabave ob zvokih harmonike. Pohod organizira Turistično društvo Dolina. Prispevek za člane društva znaša 6 € ter 10€ za ostale in zajema degustacijski kozarec in pogostitev z lokalnimi dobrotami ter degustacijo mladih vin pri kleteh.

V soboto, 9. novembra, bo tudi v Murski Soboti potekal tradicionalen Martinov pohod. Zbiranje udeležencev pohoda bo pred Hranilnico prekmurskih dobrot v Murski Soboti na Slovenski ulici 41, ob 10. uri. Brezplačen pohod bo potekal po Martinovi poti, vse do cerkve v Martjancih, poskrbljeno pa bo tudi za okrepčilo.

20. Martinov pohod med Martjanci in Moravskimi Toplicami

V soboto 9. novembra bo potekal 20. Martinov pohod v destinaciji Moravske Toplice. Tradicionalna, letos jubilejna, rekreativna in zabavna Martinova dogodivščina, je namenjena počastitvi vina. Pohod bo potekal na relaciji Martjanci – Moravske Toplice – Martjanci, v ta namen sta pripravljeni dve startni izhodišči:

  • 9.30 - Martjanci (ŠRC)
  • 10.00 - Moravske Toplice (Hotel Vivat)

Startnina (plačilo na startnih izhodiščih 10 EUR za odrasle, 6 EUR za otroke) zajema: okrepčila ob poti in topel obrok na koncu, zabavni del s krstom mošta, spominček, uvrstitev v žrebanje za nagrade ter sladko presenečenje. Čakajo vas lahko bogate nagrade: Lesen Martinov sodček z odličnim vinom, Vikend paket za 1 osebo v Termah Vivat, 3-dnevno bivanje (2 noči) za 4 osebe v APP Sonček 11 v Moravskih Toplicah (TA KLAS) ali 5 Martinovih darilnih košar.

23. Martinov pohod po Občini Puconci

Pohod bo potekal v soboto, 9. novembra 2019 s pričetkom pri Gasilskem domu v dolini. Prijave udeležencev potekajo od 9.30 naprej, start pohoda pa je ob 10. uri. Dolžina pohoda je nekje 9 km z vmesnimi postanki in okrepčilom. Startnina znaša 7€ za odrasle in 4€ za osnovnošolske otroke, za predšolske otroke je zastonj. Dodatne informacije lahko izveste pri Ireni Horvat na tel. št. 051/606-224 ali preko e-pošte razvojni.zavod@siol.net.

Pohod je vključen program:

  • Pohodnika/pohodnice po Goričkem v letu 2019
  • Izkaznico pohodov po Občini Puconci »V naše krajaj je lepou«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.11.2019 ob 18:18 Čergoli gost

      Meni se zelo dopade Luka Buzi!!!!!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.11.2019 ob 18:28 Risto Kubura gost

      Meni se tudi zelo dopade Luka Buzi!!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.11.2019 ob 18:28 lepec gost

      Kaj mislita a je res Buzi topel brat????

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.11.2019 ob 18:45 hotiza gost

      Štoj zna ge de debeli imel Martinovanje saj je lastnik polovice Lendavskih goric ?

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.11.2019 ob 18:48 gost

      Idemo na Melince! Tam de lekaj veliki martinov krst!? Pridite vsi ka se razmite v martinovanje.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.11.2019 ob 23:08 gost

      za časa Martinovanja bo lazarev dom zaprt,saj požrešneš DF posune vse,tako da ne ostane za drug,žal tiste ki so pomoči potrebni..Tako ,da povejte hvala DF...Df požrešni prašič

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.11.2019 ob 9:29 gost

      Ostali Slovenci tudi te komentarje berejo. Sramujte se.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.11.2019 ob 9:42 Dd gost

      Zdaj si pa poglednite eni svoje primitivne komentare. Kak vas je nej sran.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.11.2019 ob 10:00 Lendavski nadvojvoda gost

      Jaz primitivnih komentarjev ne vidim.Čergoli,Risto,Lepec,se pač po domače sprašujejo kaj Luka je,javnost ima pravico vedeti.Strijc Džouže zavida DF-ju (Strijc pač mlati pašteto, pa na babi še ni bil),Hotiza,tam je kultura doma,pa se je zdaj šele privlekel iz"bereka",bo že prišel k sebi,samo "čmrge" nesmi piti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.11.2019 ob 20:49 gost

      Strijc Džouže in DF ,ne poznam vaju in me ne zanima ,bilo pa bi pošteno da bi oba dva odšla do Škofije ,se obadva lepo najejta in skupaj pridita do občine na dober mošt- mlado vino

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.11.2019 ob 21:55 Gost2 gost

      Na Melince propadli klimas ma martinovanje

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.