https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Prijeli madžarske državljane, ki so vlamljali v Murski Soboti

05.11.2019 ob 14:00  

Na območju Policijske postaje Murska Sobota so policisti v mesecu oktobru 2019 obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše, ki so bili s strani neznanih storilcev izvršeni v času med 17. in 20. uro.

V večini primerih je šlo za nenaseljene stanovanjske hiše ali pa so lastniki za kratek čas hišo zapustili. Storilci so v hiše vlamljali skozi vhodna ali balkonska vrata ali okno, preiskali notranjost ter odtujili denar in zlatnino.

1. novembra 2019 so bili policisti s strani občana iz Murske Sobote obveščeni, da se v eni izmed ulic v Murski Soboti gibljejo sumljive osebe. Z hitro in uspešno intervencijo so bile sumljive osebe izsledene v naselju Moravske Toplice. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da se v vozilu prevažajo štirje državljani Madžarske, stari od 21 do 40 let. Ker so bili podani utemeljeni razlogi za sum, da so izvršili vlome po mestu Murska Sobota jim je bilo odrejeno pridržanje.

Po zbranih obvestilih so bili tujci privedeni pred dežurnega preiskovalnega sodnika zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj velikih tatvin. Izrečena jim je bila pogojna zaporna kazen (trem osumljencem 5 mesecev in enemu 10 mesecev). Vsem je bil izrečen tudi ukrep izgon tujca iz države za dobo 2 let.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.11.2019 ob 14:12 gost

      Df evo rodbino so ti zgrabili

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.11.2019 ob 15:24 gost

      Bravo Gorgonzole tak se dela se kakega grintasa bi mogli vkrast pa ga v klet zaprti.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.11.2019 ob 19:46 Lendavski nadvojvoda gost

      Smešno ,mnogo smešno,ljubkovalno ...samo ne kradni več.....obljubiš...?Kakšna zakonodaja pa je to?Pravo ni več moško,sodniki, tožilci ,moralni strahopetci ,gingave persone,človečeki,nemoški brez jajc.To so naši insticiunalni pravni,ki bi nas naj branili.Poglejte jih,poznate jih.Negda,žandar,miličnik,z barabami v klet,te pa mlati,da kri ščije,red je bil.Danes,ni čudno,da imajo pedri ,Cigani,Musliči že skoraj prevlado.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.11.2019 ob 21:38 gost

      DF pa Nadvojvoda sta kradnola?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.11.2019 ob 22:19 gost

      Takšne pred zijd pa metek v čelo ,pa jutri nebo več kriminala,nej pa je na tuji zemlji ščititi, kam smo pa prišli. Gotovo je z Slovenijo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.