https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Certifikat »Voda iz pipe« tudi Javnemu podjetju Prlekija

07.11.2019 ob 10:00  

Zbornica komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je v torek podelila nove certifikate Voda iz pipe. Tokrat jih je prejelo 21 okoljsko osveščenih organizacij, med njimi tudi Javno podjetje Prlekija d.o.o..

Slovenija ima številne vodne vire ter se po količini in kakovosti vode uvršča v sam evropski vrh. Kljub temu da imamo v Sloveniji zdravo in kakovostno pitno vodo, se pogosto dogaja, da mnogi raje posegajo po predpakirani vodi, to je po vodi v plastenkah in drugi embalaži, ki okolje obremenjuje veliko bolj kot voda iz pipe.

S podeljevanjem certifikatov želijo na GZS širiti zavedanje, da je pitje pitne vode iz pipe bolj zdravo in okolju prijaznejše kot poseganje po predpakirani vodi s ciljem, da pitje pitne vode iz pipe postane vsakodnevna praksa v organizacijah ter prva izbira zagotavljanja vode pri organizaciji dogodkov.

V podjetjih in drugih organizacijah je namreč pogosta praksa, da na sestankih, srečanjih in drugih dogodkih ponujajo predpakirano vodo ali imajo v svojih prostorih avtomate s predpakirano vodo.

Ob prejetju certifikata predstavniki organizacij zato podpišejo zavezo certifikata Voda iz pipe, s katero se zavežejo, da bodo v svojih prostorih in na dogodkih, ki jih organizirajo, ponujali pitno vodo iz pipe in k njenemu pitju spodbujali tudi zaposlene, partnerje in ostale deležnike.

Med podjetji, ki so izkazala prizadevanja za zmanjšanje porabe plastike in spodbujanje pitja vode iz pipe, je tokrat tudi Javno podjetje Prlekija d.o.o., ki skrbi za oskrbo s pitno vodo ter odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode na območju občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Križevci, Veržej, Ljutomer in Razkrižje.

Zbornica je certifikate začela podeljevati letos, aprila jih je prejelo 29 organizacij. Med prvimi dobitniki je bilo tudi podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o..

Foto: Fb Gospodarska zbornica Slovenije

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.11.2019 ob 12:20 Gradec gost

      In kdaj bo tak certifikat dobil Eko-Park za svojo pretoplo in preklorirano vodo v občinah Črenšovci, Odranci, Dobrovnik, Kobilje?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.11.2019 ob 12:23 gost

      ZA FAJNŠČEK !!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.11.2019 ob 6:06 gost

      Voda iz pipe doma je drek,oziroma nesnaga ali celo gnojšnica, tak ka te znali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.