https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Špela Šedivy predstavlja Sveže zaprašeno

Murska Sobota, 10.11.2019 ob 6:05  

V petek, 8. novembra, so v Mikkovi galeriji Odprto obrobje odprli razstavo Špele Šedivy - ”Sveže zaprašeno”. Razstava bo na ogled do 19. novembra 2019.

Špela Šedivy je po osnovni šoli v rojstni Gornji Radgoni končala srednjo šolo za oblikovanje Maribor, nato se je leta 2011 vpisala na Višjo strokovno šolo Sežana, kjer je pridobila veščine oblikovanja kamna. Leta 2014 se je vpisala na ALUO, kjer se je odločila za spoznavanje unikatnega oblikovanja stekla in keramike.

 

"Delo z materiali me pomirja in mi daje občutek izpolnjenosti. V tistem trenutku in prostoru moje roke spreminjajo moje misli v nekaj otipljivega in oprijemljivega. Kamen, steklo in keramika so materiali s katerimi delam najraje. Pri pretvarjanju svojih občutenj, čustev in idej v objekte, upoštevanje in spoštovanje zakonitosti materialov zame predstavlja izziv. V procesu ustvarjanja ne stremim k popolnosti form, v pomanjkljivostih in spontanih napakah, ki lahko nastanejo, vidim nekaj zelo naravnega, prvinskega, skoraj božanskega. Ko opazujem svet okrog sebe, moje oko pritegnejo detajli in zanimive teksture. Verjamem, da se vse, kar se dogaja na majhnem nivoju, na tak ali drugačen način odraža na večjem. Trenutno skušam v svojem življenju vzpostaviti ravnovesje-veliko želim videti, izkusiti, se naučiti... Zdi se mi, da pravo ravnovesje precej lažje vzpostavim v svetu materialov in oblik in se zato k temu tudi vedno znova zatekam,” so zapisali pri Mikku.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2019 ob 8:30 Lepa dekleta blizu vaše lokacije --- www.cvetka.new.so gost

      Lepa dekleta blizu vaše lokacije --- www.cvetka.new.so

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.