https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Poštni delavci začeli s stavko, motene bodo nekatere storitve

11.11.2019 ob 9:00  

Pogajanja med poštnimi delavci in Pošto Slovenije niso bila uspešna, zato so poštni delavci opolnoči začeli s stavko, ki bo trajala do preklica. Vodstvo pošte zagotavlja, da uporabniki poštnih storitev stavke večinoma ne bodo občutili.

Sindikat poštnih delavcev je stavko napovedal že konec oktobra. Med pogajanji s poslovodstvom je med drugim zahteval kadrovsko okrepitev in desetodstotni dvig plač. Ob tem so se uspeli dogovoriti glede vseh stavkovnih zahtev, razen zahteve za dvig plač.

Poslovodstvo Pošte Slovenije in Sindikat poštnih delavcev bosta še ta teden znova sedla za pogajalsko mizo. Od izkupička nadaljnjih pogajanj pa bo odvisno, koliko časa bo trajala stavka.

V času stavke bodo poštni delavci izvajali poštne storitve, ki so jih dolžni izvajati v skladu z zakonom o poštnih storitvah in zakonom o stavki, izvajali pa bodo tudi nekatere storitve, ki v teh zakonih niso predvidene, poroča Svet24.

Tako bo tudi med stavko zagotovljen prenos vseh pisemskih pošiljk ter prenos vseh paketnih pošiljk do 10 kg. Prav tako bo v času stavke zagotovljen tudi prenos vseh mednarodnih poštnih pošiljk ter vseh nujnih pošiljk (Hitra pošta, UPS pošiljke, telegrami….).

Moteni pa bodo lahko prenos reklam, jutranje dostave časopisov, paketnih pošiljk nad 10 kg ter logističnih tovorkov. Prav tako bo moteno izvajanje bančnih in finančnih storitev, prodaja blaga ter drugih komercialnih storitev, ki jih Pošta Slovenije izvaja na poštnih okencih.

Prikaterih storitveh bodo motnje bo Pošta Slovenije uporabnike tudi redno obveščala na svoji spletni strani.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2019 ob 10:54 Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - www.GetMeets.com gost

      Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - www.GetMeets.com

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.11.2019 ob 13:45 gost

      podpiram poštarski štrajk,saj pa v vsakem drekastem dnevu čassu so zunaj ko se mi lepo grejemo,pa še to za štipendije ,ki jih dobijo,obenem pa samo pričakujem ko mi bo poštaš pripeljak sveže žemljice ,mleko pa poli,ozimnico in 20 matic...kaj so naredili z pošte nima v riti mesta

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2019 ob 16:17 gost

        podpiram stavko, vendar če se ti lepo greješ v teh mrzlih dneh, niso samo poštarji edini ki delajo zunaj, še veliko nas je, ki moramo delati zunaj 8 ali več ur za minimalno plačo.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2019 ob 16:46 gost

      Ne vem zakaj toliko jočete. Leta 1990 je večina slovenskih državljanov hotela kapitalizem in zdaj ga imate. V vsej njegovi lepoti. Še zdravstvo in šolstvo privatizirate pa ste v raju.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2019 ob 16:58 gost gost

      Danes veliko otrok ni videlo fotra, ker so poštarji štrajkali!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.11.2019 ob 18:08 77 gost

      Ne upravičeno da poštari stavkajo,jaz moram preživeti z 250€ na mesec že 10 let in me nihče ne vpraša kako preživim jebe se njim za mene.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.11.2019 ob 23:20 gost

      Kot vidimo v medijah ,poštar ima 800 eur.plače in nima danes nobene odgovornosti,a kaj bo rekel naš poslanec kateri ima 2-3 krat večjo plačo in mora odgovarjati za 2 milijona ljudi,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.11.2019 ob 8:59 gost

      V Sloveniji odgovarja samo pošteni mali delovni človek!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.